Megyegyűlés: napirend előtt a migráció

SzR-HCs • 2015. június 27., szombat •
A Vas megyei közgyűlés pénteken napirend előtt foglalkozott a hazánkat is jelentősen érintő migrációval.
Megyegyűlés: napirend előtt a migráció

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: Magyarország megfelelő politikát folytat a bevándorlás ügyében, hiszen ,,időben tudattuk a világgal, és az Európai Unióval is, hogy nemcsak a Földközi tenger felől, hanem Szerbia irányából, Magyarországon át is ugyanolyan, ha nem jelentősebb mértékű emberáradat indult meg Európa felé”. 
Majthényi hozzátette, hogy egyes becslések szerint csak Törökország felől 4 millió ember várakozik arra, hogy Európa felé vegye az irányt. A Jobbik frakcióvezetőjének kérdésére elmondta, hogy a rendőrségtől kapott információk szerint a déli megyéktől eltérően eddig nem volt atrocitás Vasban.  

Ezt követően a közgyűlés legutóbbi ülése óta történt fontosabb döntésekről, eseményekről, majd a megye népegészségügyi helyzetéről és a fiatal vállalkozások beindulási nehézségeiről egyeztettek a közgyűlés tagjai. 

A Vas megyei közgyűlésen szó esett még a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatása keret terhére pályázat benyújtásáról, a határ menti (Osztrák-Magyar és Szlovén-Magyar) együttműködési programok előkészítéséről, valamint közúti határmetszések tanulmányi feltárásáról, a Vas Megyei Turizmus Szövetséggel kötendő együttműködési megállapodásról, az OTP Bank Nyrt. és Vas Megye Önkormányzata közötti partnerségi megállapodásról, a közösségi célú alapítványok támogatásáról és a Kőszegi Járás Felzárkóztatási Kerekasztallal kötendő együttműködési megállapodásról és tagsági jogviszony létesítéséről is.

Zárt ülésen pedig elismerő oklevelek adományozásáról döntöttek. 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére