Már Vas megyében is havazik – Így dolgozik a Magyar Közút – frissítve, fotók, videók

• 2021. november 26., péntek •
Megyénk egyes településein már havazik.
Már Vas megyében is havazik – Így dolgozik a Magyar Közút – frissítve, fotók, videók

A Kőszegi-hegységben, a Szent Vid felé vezető úton, ahogy a fotón is látni lehet, már egy komolyabb mennyiség esett.


Fotó: Wolf Ferenc

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalon arról tájékoztatnak, hogy a vasi városban már havazik, sőt már lassan fehérbe borul a táj is. Szombathelyen egyelőre még az eső esik.

Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. november 10-én már átállt téli üzemmódra, ez azt jelenti, hogy országosan 95 mérnökségi telephelyén keresztül, 915 munkagéppel és mintegy 3700 munkavállalóval folyamatosan, ütemezetten végzi a téli időszakban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a 32 ezer kilométeres állami hálózaton (közel 140 ezer kilométernyi belterületi utat az önkormányzatok kezelnek). A tél októberi villámlátogatását követően az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a 2021-22-es téli szezonban az évszaknak is megfelelő következő havazásra előreláthatóan Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében kerülhet sor, így majd ezekben a térségekben kell majd bevetni a gépeket. Az Alpokalján, Sopron térségében, illetve a Bakonyban lokálisan jelentősebb mennyiségű friss hó várható.

A társaság minden évben részletes információkat oszt meg, hogy mi alapján végzi a téli időszakban a beavatkozásokat, nincs ez másképpen idén sem és egy vadonatúj tájékoztató videóban mutatja be a cég, hogyan dolgoznak majd az országos közúthálózaton a szakemberek:

 

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére