Kétéves gyerekét pórázra kötve fogják húzni az utcán, így fenyegetnek egy jobboldali újságírót

origo.hu • 2021. május 03., hétfő •
Gyereked pórázra kötöm, végighúzom az utcán. Ha nem jön, akkor belerúgok, te büdös kutya - többek között gyermekének fizikai bántalmazásával fenyegették meg egy álprofilról Füssy Angélát, a Pesti Srácok oknyomozó újságíróját, miután cikksorozatot közölt a baloldal táskás emberének tartott Czeglédy Csabáról. Az origo.hu cikke.
Kétéves gyerekét pórázra kötve fogják húzni az utcán, így fenyegetnek egy jobboldali újságírót

Az újságíró az Origónak nyilatkozva elmondta, hogy mindent elvisel, de azt hogy a gyermekeit bántsák, azt nem, így feljelentést tesz. A Füssy Angélát ért támadásoknak feltehetően köze van ahhoz, hogy az elmúlt időszakban a baloldali politikusok nyíltan hergelnek a jobboldali újságírók ellen.

Az elmúlt időszakban Füssy Angéla kiemelten foglalkozott a baloldal táskás emberével, Czeglédy Csabával. Többek között elsőként számolt be arról, hogy

  • az Ördög Ügyvédje blogon kiszivárogtatott Borkai-videó ügyében Szombathelyre, Czeglédy Csaba "birodalmába" vezetnek a szálak;
  • a kormánypárti politikusok lejáratására létrehozott oldal bejegyzéseit az a H. Csaba hirdette meg, aki szerepel Czeglédy facebookos ismerősei között, és személyesen részt vett a politikus választási győzelmét követő bulin;
  • a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) személyes adattal való visszaéléssel gyanúsította meg a baloldali politikus-ügyvédet és társát az ügyben;
  • a facebookos hirdetéseket egy svájci bankszámlához tartozó hitelkártyáról intézhették;
  • a Fővárosi Főügyészség a pénz útját követve Svájc és az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz is jogsegélykérelemmel fordult.

Miután Füssy megjelentette cikksorozatát, a napokban trágár, agresszív stílusú üzeneteket küldtek neki egy arab nevű álprofilról a messengerén. Az ismeretlen személy többek között azzal fenyegette meg, hogy

MEG FOGJA ERŐSZAKOLNI, VALAMINT GYERMEKÉT PÓRÁZRA KÖTVE FOGJA VÉGIGHÚZNI AZ UTCÁN.

Szó szerint a következőket írták a PS munkatársának: "Rasszista kurva vagy!"; "Európa miénk lesz, te leszel rabszolga"; "gyereked pórázra kötöm, végighúzom az utcán. Ha nem jön, akkor belerúgok, te büdös kutya", illetve kezelésbe veszlek, lesz arab gyereked. Magyar gyereked szolgálja. Nyalja a földet a lába előtt" 

FORRÁS: ORIGO

Az Origó megkereste az ügy kapcsán Füssy Angélát, aki elmondta, hogy mindent elvisel, de azt hogy a gyermekeit bántsák, azt nem. Éppen ezért kiskorú sérelmére elkövetett erőszakkal fenyegetés miatt feljelentést tesz.

Nem ez volt az első olyan eset, amikor a Pesti Srácok újságíróját, és a gyermekét megfenyegették. 2019 áprilisában egy, a mostanihoz kísértetiesen hasonló stílusban megírt facebookos üzenetben azzal próbálták megfélelmíteni, hogy szeme láttára fogják megerőszakolni az akkor még csupán féléves gyermekét. "Te büdös kurva, nagy szar lesz arra ébredni egyik reggel, hogy ki vagy kötözve az ágyadban, és a kis cuki gyerekedet seggből szájba fogom kúrni a szemed láttára" - írták neki.

Az üzenetet egyébként azt követően küldték Füssynek, hogy az egyébként jogerősen elítélt bűnöző, Czeglédy Csaba nyíltan a PS több újságírója ellen hergelt a közösségi oldalán. Czeglédy azért kapott dührohamot, mert a vidéken élő újságíró alig féléves gyermekére hivatkozva nem jelent meg az egyik pesti tárgyaláson, a rendőrök pedig nem állították elő. 

Füssy akkor is feljelentést tett. A Zirci Járásbíróság pár hónappal később zaklatás vétségében bűnösnek találta a 22 éves, szentesi Sz. Bencét, aki hat hónapot kapott, két évre felfüggesztve. A baloldali propagandasajtó ennek ellenére védelmébe vette a zaklatót.

Rendszeresen fenyegetnek újságírókat a baloldali politikusok

A Füssyt ért támadásoknak feltehetően köze van ahhoz, hogy az elmúlt időszakban a baloldali politikusok nyíltan hergelnek a jobboldali újságírók ellen.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke márciusi videóüzenetében arról beszélt, hogy eltiltaná a foglalkozásuktól a jobboldali újságírókat. Külön kitérve portálunkra úgy fogalmazott, hogy "azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélek, aki ott van a TV2-nél, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényt állítanak, akkor én őket időre eltiltanám a foglalkozásuktól, én eltiltanám a hivatásuk gyakorlásától." Arról nem is beszélve, hogy 2017-ben a baloldali pártelnök szerkesztőségünkbe berontva támadta le kollégánkat, Kovács Andrást.

Vadai Ágnes, a DK képviselője"FORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS"

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője pedig a köztévé kapcsán írta azt Facebookon, hogy "az ilyen, hazugsággal gyűlöletet keltő propagandisták Ruandában a végén elnyerték méltó büntetésüket. Lásd még: náci és észak-koreai agymosás".

Nyitókép: illusztráció/Freepik

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére