Kerülje el a buktatókat, válasszon jól tekercses etikett címkét!

szponzorált tartalom (x) • 2022. november 16., szerda •
Az öntapadó etikett címkék közül a tekercses etikett címkékre az Ön vállalkozásának is szüksége lehet, amennyiben rendelkezik címkenyomtatóval. Ezek a kellékanyagok hatékonyabbá és gyorsabbá teszik a címkézési feladatokat, ez pedig óriási előnyt jelent.
Kerülje el a buktatókat, válasszon jól tekercses etikett címkét!

A tekercses etikett címke kiválasztása

A megfelelő tekercses etikett címkék kiválasztásakor számos szempontot kell majd figyelembe vennie ahhoz, hogy a végeredménnyel elégedett lehessen. Bármilyen egyszerűnek is tűnik a feladat, vannak olyan buktatók, amelyek kellemetlen meglepetéseket és bosszankodást okozhatnak.

A DunaShop tekercses etikett címkéi szakértő kezekből kerülnek ki, így soha nem okoznak csalódást. Ahhoz, hogy az Ön választása tökéletes legyen, mindig a feladatnak megfelelően kell meghatároznia a megvásárolni szándékozott kellékanyagok alapanyagát, ragasztóját és méretét.
 
Mit érdemes tudnia az etikett címke alapanyagokról?

Három alapanyagot különböztethetünk meg:

  • Direkt termál alapanyag, amit más néven thermo vagy hőérzékeny alapanyagként is emlegetnek: ez rendelkezik a legkedvezőbb árral, hiszen a nyomtatásukhoz nem szükséges sem festékszalag, sem tinta. A címkék felületén a nyomatkép a nyomtatófej által leadott hő hatására jön létre. Előnye, hogy jó minőségű etikett címkék gyárthatóak kedvező áron. Hátránya, hogy elszíneződhetnek a súrlódás vagy a hő hatására. A nyomatot normál beltéri körülmények között 1-3 évig őrzi meg. Alkalmazhatja termékleírásokhoz, vonalkódos jelölésre, gyártási folyamatok követésére, kiváló polccímkének, kartoncímkének, raklapok jelölésére.
  • Papír alapanyag: ebben az esetben WAX típusú festékszalagra lesz szüksége a nyomtatáshoz, ami a direkt termál alapanyaghoz képest 20-25%-kal magasabb nyomtatási költséget jelent. Előnye, hogy a létrehozott kedvező árú címkék normál beltéri körülmények mellett az információt több évig megőrzik. A súrlódás vagy a közvetlen hőhatás nem fog információvesztést okozni. 
  • Műanyag (PET, PVC, PE, PP) alapanyag: a címkék prémiumminőségű nyomatképet biztosítanak, a nyomtatásukhoz RESIN típusú festékszalag kell, ezzel a papír alapanyaghoz képest 20-30%-kal magasabb költségekkel kell számolnia. Kiválóan alkalmazható kültéren és beltéren is, mert a nedvességnek, vegyi anyagoknak és a mechanikai hatásoknak egyaránt jól ellenáll. A legtartósabb azonosítást teszi lehetővé. Gyakori alkalmazási területei: az elektronikai, az autó- és a vegyipar, a termékleírások, a vonalkód jelölések területe.

Az öntapadó tekercses etikett címkék ragasztóanyagai

A címkék felépítésénél az alapanyagon kívül van még egy nagyon fontos paraméter, ami nem más, mint a ragasztó, ami a tapadásukat biztosítja. Megszokott felhasználás esetén a normál ragasztó tökéletesen megállja a helyét, de érdemes ismernie más ragasztókat is, a normál mellett létezik erős és visszaszedhető változat is.

Válasszon Ön is tekercses etikett címkéket úgy, hogy az tökéletes legyen a feladatok elvégzéséhez!

közösség

további frisss

lap tetejére