Karate vidékbajnokság: Remekelt a "Leo" SE

• 2023. szeptember 27., szerda •
Zalaszentgrót városa adott otthont a III.WKF Magyar Karate Vidékbajnokságnak. Szombathelyről a „Leo” Karate-do SE vett részt 12 fővel.
Karate vidékbajnokság: Remekelt a Leo SE

A szombathelyiek versenyeredményéről Gál Róbert egyesületi elnök tájékoztatott, akitől megtudtuk, hogy a 6-7 éves korcsoportban Varga Sarolta kata (formagyakorlat) versenyszámban 2. helyen végzett, míg kumite (küzdelem) versenyszámban 1. helyen zárt.

A 8-9 éves lányoknál Németh Anna és Varga Boróka indult. Anna formagyakorlatban a 2. helyet, küzdelemben pedig a 3. helyet szerezte meg. Boróka formagyakorlatban a 3. helyen végzett, küzdelemben azonban nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A 10-11 éveseknél a lányok között Paksa Csenge és Polyák Eszter tette próbára tudását. Csenge csak formagyakorlatban indult, ahol a 3. helyet szerezte meg. Eszti formagyakorlatban 2., míg kumitében a 3. helyet gyűjtötte be. A fiúknál Paksa Bende szintén csak formagyakorlatban indult, ahol a 3. helyen végzett. Németh Máténak katában nem sikerült az éremszerzés, de kumitéban begyűjtötte a 3. helyet.

A 12-13 éves korosztályban Sipos Júlia formagyakorlatban indult, de nem sikerült érmet szereznie. A fiúknál Bánhegyi Péter és Sipos Vencel indult. Formagyakorlatban Peti a 2. helyen, Vencel a 3. helyen végzett. Küzdelemben más súlycsoportban voltak, és mindketten 2. helyen zártak.

Somogyi Dávid és Somogyi Laura formagyakorlatban indultak. Dávid az U 21-es korcsoportban a 2. helyen végzett. Felnevezéssel indult a felnőtteknél is, ahol szintén az ezüst érmet szerezte meg. Laura szintén a 2. helyen zárt.

Csapatkatában (formagyakorlat) a 8-9 éves korosztályban a Németh Anna, Varga Sarolta és Varga Boróka összeállítású trió a dobogó legfelső fokára állhatott.

A 12-13 éves fiú csapatkatában a Paksa Bende, Sipos Vencel, Bánhegyi Peti összeállítású csapat az 1. helyen végzett.
A 12-13 éves lányoknál a Sipos Júlia, Polyák Eszter, Paksa Csenge alkotta csapat a 2. helyet szerezte meg.

Így a „Leo” SE mérlege 4 arany-, 10 ezüst- és 7 bronzérem.

Gál Róbert vezetőedző külön köszönetet mond Somogyi Laurának és Somogyi Dávidnak, akik felkészítették a gyerekeket a versenyre.
A „Leo” SE következő megmérettetése a saját rendezésű Goju Kupa Nyílt Nemzetközi Karateverseny, melynek 2023. október 08-án vasárnap a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont.
 

közösség

további frisss

lap tetejére