Jövő héten tárul a nagyközönség elé a Schrammel-hagyaték

sd • 2020. augusztus 01., szombat •
Szombathely korábbi polgármesterének, Puskás Tivadarnak a Schrammel-hagyaték méltó elhelyezését célzó törekvéseit, több éves erőfeszítéseit siker koronázta. A Kossuth-díjas keramikus művész alkotásaiból álló tárlatot, és az ennek otthont adó épületet szerdán nyitják meg.
Jövő héten tárul a nagyközönség elé a Schrammel-hagyaték

"Egy olyan eseményről van szó, amelynek keretében nemcsak az épületet nyitjuk meg, hanem fontos kulturális intézménnyel gyarapodik a város. A projekt még az előző ciklusban indult, ami a korábbi polgármesternek, Puskás Tivadarnak volt szívügye, éppen ezért együtt adjuk át a nagyközönségnek az új épületet jövő szerdán" - tájékoztatott Nemény András az Iseum előtt tartott sajtótájékoztatón.  

Az említett napon - ha nem szól közbe az időjárás - reggel 10-től este 18 óráig várják a szombathelyieket az eseményre, ahol 1800 darab tégla áll majd rendelkezésükre és arra várnak, hogy a városlakók elhelyezzék azokat az épület Iseum előtti térre néző homlokzatán.

"Egy olyan gyűjteményről van szó, amely egyszerre gyönyörűséges, torz és vicces alkotásokat foglal magába, amelyeket a leendő múzeumépületben meg is lehetne csodálni. Szombathely szempontjából azért fontos, hogy ide került Schrammel Imre gyűjteménye, illetve annak egy része, mert ezzel az iparművészeti gyűjteményünk hihetetlen mértékben gyarapodott, gazdagodott. A Képtár újragondolása és a Schrammel-gyűjtemény lehetőséget a múzeumnak és a városnak is, hogy Nyugat-Magyarországon ismételten a modern művészetek központja legyen. Nagyon jó lenne, ha ezen az eseményen minél több szombathelyi részt venne" - fogalmazott Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója.      

Amennyiben az időjárás nem kedvez az eseménynek, abban az esetben csütörtökön tartják a megnyitót és akkor lehet majd elhelyezni a téglákat is az épület homlokzatán. 
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére