Jogos-e a panaszkodás? - a Fidesz-frakció szerint nincs rossz pénzügyi helyzetben a város

• 2021. november 26., péntek •
A csütörtöki közgyűlésen elhangzott beszámolóból az derült ki, hogy a tervezett 6,5 milliárd forint helyett a 8 milliárd forintot is meghaladja az iparűzési adóból származó bevétel, látszik tehát, hogy jó intézkedéseket hozott a kormány - szögezte le pénteki, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Illés Károly frakcióvezető.
Jogos-e a panaszkodás? - a Fidesz-frakció szerint nincs rossz pénzügyi helyzetben a város

Emlékeztetett: a gépjárműadó elvonása miatt összesen 280 millió forint hiányozhat az önkormányzat kasszából, azonban a vállalkozóknál maradt helyi iparűzési adó 1 százalék, valamint a szombathelyiek zsebében hagyott parkolódíj nem elvonás.

Ugyanakkor elmondta, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő közreműködésével mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezett Szombathelyre, továbbá a TOP Plusz keretében közel 13,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre. - Az előző városvezetés hangya módjára dolgozott és gyűjtögetett, ezt a pozitív egyenleggel átadott önkormányzati kassza bizonyította, de a pénzt azóta elhegedűlte a tücsök, azaz mostani városvezetés - fogalmazott Illés Károly, hozzátéve, idén már 300 millió forinttal több működési támogatás érkezett, mint egy évvel korábban, nem igaz tehát, hogy nincs pénze Szombathelynek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére