Hétfőn kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, sokan izgulhatnak

frisss.hu, MTI Fotó (címlap): kozepsuli.hu Szövegben: index.hu • 2016. április 29., péntek •
Május 2. és június 24. között a középiskolákban 1161 helyszínen zajlanak majd az érettségi vizsgák.
Hétfőn kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, sokan izgulhatnak

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról - közölte szerdán az Oktatási HivatalEbben a vizsgaidőszakban lép életbe az a szabály, amely szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi időszakban a vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítésének igazolása. Ha a vizsgázó ezt a feltételt nem teljesíti, nem kezdheti meg az érettségit.

Az érettségizők közül csaknem 76 ezren tesznek ebben a vizsgaidőszakban "rendes" érettségit, azaz szerezhetnek érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül mintegy 36 ezren tesznek legalább egy tárgyból valamilyen fajta érettségit.

Az írásbelik május 2-ától május 24-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 2., a végső időpontja június 9., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 13. és 24. közötti időszakra esik. A jelentkezők együttesen több mint 411 ezer vizsgát tesznek majd le: 43 vizsga emelt szintű, több mint 368 ezer pedig középszintű.

Ebben a vizsgaidőszakban is élhetnek a jelentkezők a hét vizsgafajta mindegyikével, a jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén a rendes, az előrehozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a pótló és a javító érettségi letételével. 

Sok sikert mindenkinek!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére