Gyerekek tervezhetik meg az elektromosjármű-emojit

• 2021. július 28., szerda •
Itt a bizonyíték az e-autók visszavonhatatlan térnyerésére: hivatalos emojit kapnak az elektromos autók.
Gyerekek tervezhetik meg az elektromosjármű-emojit

Az Elektromos Járművek Világnapja alapítói, az ABB és a Green.TV “EVmoji”, azaz elektromosjármű-emoji megalkotására szóló pályázatot hirdet többek között a magyarországi 16 évesek, vagy annál fiatalabbak számára.

A nyertes alkotást benyújtják majd az Unicode konzorciumhoz, amelynek feladata a hivatalos emojik véglegesítése és elkészítése.

Az elektromos autók száma az előrejelzések szerint a 2020-ban regisztrált 3,1 millióról 2025-re 14 millióra emelkedik, az Elektromos Járművek Világnapja stábja azzal a felhívással fordul a fiatalokhoz számos országban, köztük Magyarországon is, hogy alkossanak az izgalmas, fenntartható mobilitási jövőt hirdető e-jármű-emojit. Mivel hivatalos, elektromos járműveket jelképező emoji jelenleg még nincs, ezért az ABB és a Green.TV azzal a pályázati felhívással fordul az elektromos járművek vezetőinek következő generációjához, hogy tervezzék meg a pályázatot kiírók által EVmoji-nak nevezett piktogramot, azaz a világ első elektromosjármű-emoji ikont.

Az elektromosjármű-emoji megtervezését célzó pályázaton minden ország fiatalja részt vehet. A pályázaton a 6 és 16 év közöttiek alkotásait várják.

Az elektromos járművet jelképező emoji rajzokat augusztus 20-ig nyilvánosan kell posztolni az alkotó saját vagy a szülő Facebook-, Instagram-, LinkedIn- vagy Twitter-oldaláról,

és alkalmazni ezt a hashtag-et: #EVmoji.

Az Elektromos Járművek Világnapja képviselői a Direct Message appon keresztül azon a közösségi hálózati fiókon veszik fel a kapcsolatot a győztessel, amely fiókban a nyertes az elektromosjármű-emojit posztolta.  A nyertes tervet az Elektromos Járművek Világnapján (2021. szeptember 9.) jelentik be.

Forrás: kreszvaltozas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére