Ez vár a salátabárok világában

Szponzorált tartalom (x) • 2021. május 12., szerda •
Biztos te is voltál már úgy, hogy átutaztál egy városon, netalán nyaralni mentél, és egy különleges étteremre, bárra, vendéglátó egységre bukkantál. Jó érzés az, amikor nem csak az ételek finomak, de maga a hely is káprázatos, esetleg van valamilyen történelmi múltja.
Ez vár a salátabárok világában

Manapság talán egyre több salátabár nyitja meg ajtaját, azonban valljuk be, a legtöbb olyan egyforma. Csak leülünk, elfogyasztjuk a salátánkat és aztán megyünk. Hiányzik a “plusz”, az élmény. A következő cikkben azonban most megtudhatod, hogy hogyan is lehet kulináris élmény a saláta fogyasztása, és hol érdemes ezt tenned! 

Saláta - Enni vagy nem enni!

Szeretnék kicsit azokhoz is szólni, akik még a mai napig bizonytalanok a salátafogyasztás kapcsán. Valójában biztosan te is hallottál már mendemondákat arról, hogy miért is fontos a zöldségek, saláták fogyasztása. Nos, most némi konkrétummal is szolgálunk neked!

A saláta a szervezet megannyi folyamatát támogatja, ez nem véletlen, hiszen számos, a szervezet számára fontos vitamint tartalmaz. Jó példa erre a magas C-vitamin tartalma is. Serkenti továbbá az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, sőt, a gyulladások ellen is hatékonyan bevethető. Segíti a csontok és az idegrendszer megerősítését is.

Végül, nagyon jól beépíthető a különféle diétákba, és ösztönzi a szervezet méregtelenítő folyamatait is. Nos, meggyőztelek?

Élmény a fogyasztás egy különleges helyen

De most térjünk csak vissza arra a kulináris élményre, amelyre a lelke mélyén mindenki vágyik! 

Mit szólnál ahhoz, ha egy olyan salátabárban fogyaszthatnád salátádat, amely egyszerre modern és történelmi? Létezik egy olyan hely, amelynek belseje és kialakítása tökéletesen igazodik a modernitás láthatatlan alapelveihez. Azonban az is igaz, hogy egy neves épület ad otthont neki. 

A 170 éves Kárász-házban egykor Ferenc József és felesége, Sissi is vendég volt. Itt található egy mesés salátabár is, amelynek bejárata felett, az erkélyen egykor Kossuth beszéde hangzott el.

Ha szeretnél egy időutazáson részt venni, akkor látogass el Szegedre, ahol a Zöldlevelecske Salátaműhely Easy Life táljai isteniek, de természetesen a friss salátákról, gyümölcslevekről, levesekről és desszertekről sem kell lemondanod! 

Érvek a salátabárok mellett

Valljuk be, hogy aki igazi salátát akar enni, az nem elégszik meg egy vákuum csomagolt utánzattal! Vagy maga készíti el vagy salátabárba megy. Régen engem is dühített, amikor körülbelül fél óráig válogattam a csomagolt saláták között, mire találtam egy olyat, ami nem mindjárt másnap jár le. 

A salátabárok kínálata azonban nemcsak eleget tesz elképzeléseinket, de sokszor felül is múlják azokat. Csak lesd meg a Zöldlevelecske bőséges salátáinak kínálatát, és mindjárt bólogatni is fogsz! Ráadásul abban is biztos lehetsz, hogy friss saláta kerül eléd, amelynek összetevői a hazai termelőktől származnak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére