Elindult a hajószezon a Balatonon

• 2021. április 03., szombat •
Nagyszombaton, április 3-án indítja el idei első menetrend szerinti és sétahajóit a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a járatokon a járványügyi helyzethez és a kormányzati intézkedésekhez igazodnak az utazási feltételek. Az idei évben jubilál a balatoni hajózási szezon.
Elindult a hajószezon a Balatonon

A 175. személyhajózási szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett április 3-tól hétvégente már hajóval is felkereshetők lesznek a Balaton leglátogatottabb települései, több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik. A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől.  Májustól újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján.  A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.

Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér. A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.
A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat a járványügyi szabályok enyhülését követően.
A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek árából.

forrás, kép: BAHART

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére