A legkisebbek szép álmaiért: pihe-puha gyerektakarók

szponzorált tartalom (x) • 2021. november 27., szombat •
Gondolkoztál már azon, hogy mennyire meg tudják határozni egész életünket a gyermekkorban kialakított alvási szokásaink? Akad, aki kispárnával, akad, aki nagypárnával, és van, aki csak párna nélkül képes aludni. Az ágynemű anyaga, a takaró és a lepedő is meghatározó lehet, ezek pedig a gyerekkori emlékeink és élményeink következményei.
A legkisebbek szép álmaiért: pihe-puha gyerektakarók

Az újdonsült kismamák még féltő gondoskodással és nagy izgalommal válogatnak a babakelengyék között. Az egyik kulcskérdés általában a babatakaró kiválasztása, hiszen ezt nem csak minden nap, de szinte minden napszakban használni fogják. Babaszobához passzoló színt, kellemes anyagot szeretnél, de mire érdemes még odafigyelni?

Miből készül az igazán jó gyermektakaró?

Számtalan anyag, szín, forma és méret létezik a Gyerek-ágyneműnél kapható gyermekplédek között, de akár évszaknak megfelelően azok vastagságát is megválaszthatjuk. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy mégis mi a legjobb választás gyermekünknek? A megfelelő alapanyag lesz a kulcs!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a gyerekeknek, a kisbabáknak pedig különösen érzékeny a bőre. Néhányunknál ez a tulajdonság felnőttkorban is megmarad, ezért is érdemes már a legelső időkben is figyelmet fordítani erre. Azok a textilek, amelyek nap mint nap érintkeznek a bőrünkkel, fontos, hogy megfeleljenek néhány szempontnak. Legyenek természetesek és vegyszermentesek, lehetőleg valamilyen antiallergén anyagból készüljenek. Ezzel sok későbbi bőrpanaszt megelőzhetünk, például az ekcéma vagy a különböző allergiás reakciók kialakulását.

Az anyagválasztás jelentősége

Biztosan te is viseltél már valamilyen műszálas, nem természetes hatású anyagot. Általában ezekben kellemetlenül érezzük magunkat, rosszul szellőznek, és bőrünket is nagyobb eséllyel irritálják, mint természetes variánsaik. Alvásnál kifejezetten fontos, hogy olyan gyermekágyneműt válasszunk, amiben a kicsi jól érzi magát. A gyermekek szervezete még nem úgy szabályozza testhőmérsékletüket, mint egy felnőtté. Ezért fontos, hogy az ágynemű jól szívja a nedvességet, anyaga pedig kellemes tapintású legyen. 

Színek és minták a gyermekpléd univerzumban

Kinek ne égett volna be az agyába, hogy lányoknak rózsaszín, fiúknak kék? Sokáig elég kommersz volt a kínálat a színeket és mintákat illetően, amennyiben te is szeretnél szakítani ezekkel a hagyományokkal, szerencséd van, hiszen rengeteg minta érhető már el.
A semleges földszínektől, mint egy szép bézs vagy barna, az egészen extravagáns mintákig igen széles a kínálat. Szeretnéd egyedivé tenni a babakelengyét? Lehetőség van arra, hogy akár névvel ellátott, nyomott vagy hímzett mintás takarókat készíttess, de egy jó tanács! Amennyiben terveztek kistestvért, ezt érdemes átgondolni. Ha úgy most úgy gondolod, hogy több gyermeked is fogja használni az ágyneműt, a színek tekintetében biztosan jobb döntés lehet valamilyen nemhez nem köthető, uniszex szín kiválasztása.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére