80 éves lett Tom és Jerry

fotó: rajzfilmek.online • 2020. február 11., kedd •
A kultikus rajzfilmsorozaton generációk nőttek fel, miközben a főhősök is átalakultak, egy valami azonban ugyanaz maradt: a kergetőzés életre-halálra romba döntve számos háztartást.
80 éves lett Tom és Jerry

Tom és Jerry 1940 óta fogócskázik a gyerekek legnagyobb szórakoztatására. Az 1967-ig futott amerikai rajzfilmsorozatot eredetileg a mozikban vetítettek. William Hanna, valamint Joseph Barbera írta és rendezte a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdió számára. A macska-egér harc annyira népszerűvé vált az egész világon, hogy még napjainkban is készítenek epizódokat, vagy egész estés filmeket.


Később aztán újra megjelent a rajzfilmsorozat a televízióban az 1970-es, '80-as és '90-es években új részekkel, Joseph Barberának, William Hannának és a Filmation Studios-nak köszönhetően. Jelenleg a Warner Bros. rendelkezik a Tom és Jerry jogaival.


Magyarországon először az MTV1-en, utána a MTV2-n, aztán a Cartoon Network-ön, majd a Boomerang-on és legutóbb az RTL II-n lehetett jókat derülni e két figura megunhatatlan kergetőzésén.
Idén decemberben egy élőszereplős változatot is bemutatnak a két főszereplőről. A sorozat epizódjai – számos egyéb kitüntetés mellett – összesen hét Oscar-díjat nyertek. 

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére