Körmend vs. Falco: Mit mondanak a vezérszurkolók?

HÁ • 2011. december 08., csütörtök •
Körmend - Falco kosárlabda rangadó szombat 18 óra Szentély Aréna. "Egy csapat van Vas megyében hejj hejj", szól a rigmus az éppen jobban álló gárda szurkolótáborának torkából. Mint tudjuk, ez más, mint egy szokványos mérkőzés. Hogy mióta tart a rivalizálás, és mi indította el, valamint a hétvégi szuper rangadó esélylatolgatásáról Bartik Dáviddal, az MTE Ultras körmendi szurkolótábor vezetőjével, és a rivális Falco-tábor kapitánnyal, Viszket Zsolttal beszélgettünk.

Hangosbeszélővel Bartik Dávid (Körmend), jobbra 18-al Viszket Zsolt (Falco)

Bartik Dávid (Körmend) Úgy emlékszem a kilencvenes évek közepe tájékán volt egy kupamérkőzés itt nálunk Körmenden, ahol a Falco szurkolói az elödöntőben nem a Körmendnek, hanem a Danone-Honvédnak szurkoltak. Akkor kezdődtek az ellentétek.
Viszket Zsolt (Falco) Én pontosan emlékszem, hogy az első évben, amikor feljutottunk, volt négy szuperligás csapat és volt egy sima bajnokság, aminek az első négy helyezettjét összeeresztették a szuperligásokkal. Az egyik ilyen meccs volt az első alkalom, amikor a Falco és a Körmend a pályán találkozott. Akkor már a nyilatkozatokból is érezni lehetett, hogy az nem egy szokványos mérkőzés lesz. Emlékszem az akkori körmendi edző Zsebe Feri nyilatkozatára, amikor azt mondta, hogy a szombathelyiek hozzanak magukkal liberót. Ez nem tetszett a Falco-soknak, de igaz a mérkőzésen majd hetven ponttal kikaptak. Akkor lett durvább a viszony a pályán és a nézőtéren is, mikor felerősödött a Falco a Körmend szintjére. Ezt már ők sem tudták feldolgozni.

Emlékeimben erős és durva szurkolói összecsapások élnek. Ma is ilyen erős az ellentét a két tábor között?

BD A régebbi Red Devils-es körmendi, és az idősebb Falco szurkolók, akik talán a mai napig nagyon komolyan veszik a rivalizálást, de az úgy mondott új generációs szurkolók között már közel sem ilyen komoly az ellentét. Nem egyszer előfordult például, hogy Falcos szurkolóval mentem ki egy Haladás meccsre, vagy mentünk el éppen sörözni.
VZS Személy szerint nekem is, de több Falco szurkoló is van, akinek akad jó pár körmendi haverja, akivel megiszik egy-két sört. Alkalmanként van az a másfél óra mikor "egymásnak esik" a két csapat, mivel ez egy presztízs mérkőzés. Sosem lehet előre megjósolni mi lesz a meccs vége, hiszen mindkét csapat iszonyatosan fel tudja magát szívni ezekre a találkozókra. De a meccs után véget ér ez a "harc".

Mit vársz a hétvégi mérkőzéstől?
BD Úgy gondolom, hogy egy végig kiélezett mérkőzés lesz, én számítok hosszabbításra is. A jobb dobó forma fogja eldönteni a mérkőzést. Nagyon kiélezett lesz a harc, és mi száz százalékban támogatni fogjuk a csapatunkat.

VZS Talán a Körmendnek jobb a játékos állománya, de a Falco amit idáig elért, az elképesztő. Kilencből nyolc mérkőzést hoztunk el, nem csak hazai pályán, de idegenben is sikerült kemény ellenfeleket lenyomni. Reménykedem, hogy ez a jó sorozat folytatódik. Erős a Körmend, de győzni megyünk.

Kik dönthetik el a mérkőzést?
BD Ha a Németh Isti és a légiósaink jó napot fognak ki, akkor ők mindenképpen meghatározó alakjai lesznek a mérkőzésnek. Nagyban függ attól is, hogy a "Fepu" Ferencz Csabinak, hogy sül el a keze. Ők lesznek, akikre a legjobban számíthatunk.
VZS Az edzők és a csapatok már jól ismerik egymást. Nagy közhely tudom, de talán a pillanatnyi forma fogja eldönteni. Kálmán László zseniális játszik ebben az évben és ezzel a körmendiek is tisztában vannak. De center poszton is eldőlhet. A körmend triplái ellen mindenképp kezdenünk kell valamit.

Ki az esélyesebb?
BD Jó formában van a Falco, ezt látom én is, de a mi csapatunknak van most meg a hazai pálya előnye. 
VZS Milyenk szurkoló, milyen játékos az, amelyik nem győzni megy ki a meccsre, főleg egy ilyenre?!  Elhozzuk a hálót. :)

 

közösség

további frisss

lap tetejére