Üzenet a jövőnek

facebook/elte-sek/Kleinhappel Miklós, Fotó: Lenkai Nóra • 2019. július 11., csütörtök •
Időkapszula került az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) rektorhelyettesi irodájának ablakkeret feletti falrészébe.
Üzenet a jövőnek

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyetem Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) 2018 őszén elnyert pályázata révén március 18-án elkezdődött a SEK A–épületi nyílászáróinak cseréje. A szakemberek az 5.2.2.16-2017-00112 számú, Az ELTE szombathelyi telephelyének energetikai fejlesztése elnevezésű projekt keretében a százéves ablakokat, szám szerint csaknem négyszázat július végéig újakra cserélik. A beruházás 320 millió forintból valósul meg.

Az A–épület földszintjén található Savaria Campus Irodában cikkünk publikálásának idején, július 8-án, hétfőn második napja tart a nyílászárócsere. A régi ablakok kibontása és az új nyílászárók beépítése már megtörtént, a következő napokban sor kerül a vakolat helyreállítására és a fal festésére is.

Utóbbiak előtt az iroda munkatársai időkapszulát készítettek: stílusosan egy ELTE-s kulacsban helyezték el Németh Istvánnak, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettesének a SEK weblapján olvasható köszöntőjét, egy interjú szövegét, amely az egyetem szombathelyi kötődésű rektorával készült, az ELTE SEK Campus Hírlevelének legutóbbi számát, az A–épület fotóját, az egyetemi központnak a beruházásról annak félidejében készült, meg a két nappal korábbi Diplomaosztó ünnepségről szóló tudósítását, a megyei napilap hétfői számát, amelyben ugyancsak olvasható beszámoló a rendezvényről, valamint ELTE-s ajándéktárgyakat.

Az időkapszula a rektorhelyettesi iroda ablakkeret feletti falrészébe került, hogy azt valakik a közeli vagy a távoli jövőben majd megtalálják, és ízelítőt kapjanak arról, mi minden történt a Savaria Egyetemi Központban 2019 nyarának elején.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére