Közgyűlés ÉLŐ

Frisss • 2013. június 19., szerda •
Hosszú napnak nézünk elébe, közel hatvan napirendet kell megtárgyalniuk a képviselőknek az e havi rendes ülésen. Utána azonban itt a nyári szünet. Ahogy azt már megszokhatták, igyekszünk beszámolni a legfontosabbakról.
Közgyűlés ÉLŐ

9:05 Álmos reggel

Meleg volt az éjszaka, és már a Városházára vezető úton barnultunk kicsit. Itt a Nagyteremben viszont kellemesen hűvös van. A képviselők is nyári ruhát öltöttek, ma a fehér ing dominál, és a nyekkendőt is többen otthon hagyták. Puskás Tivadar polgármester mindenkit üdvözölt, megnyitotta az ülést, most pedig a levonuló árvízről, és a közben tapasztalt példaértékű összefogásról beszél. Köszöni mindenkinek a munkáját. Közben Czeglédy Csaba frkacióvezető méltatlankodik, mert nem érti, melyik napirendi ponthoz tartozik ez a hozzászólás.

9:10 Megszavzzák, hogy a hatos sűrgősségi indítványal kezdik a napirendek megtárgyalását. Ez a "Javaslat az ÁROP-1.A.5-2013 'Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára' című pályázat beadásáról" szól. Közben kiderül, nincs meg a minősített többség. Puskás Tivadar 10-ig szünetet rendel el.

10:20 Mint kiderül, két képviselő beteg, egy pedig a vonaton ragadt, mert előtte kisiklott egy teherszállító vonat. A júniusi közgyűlés 11:30-kor kezdődik, folytatódik. Addigra talán meglesz a megfelelő többség.

11:35 Újra itt vagyunk, úgy tűnik, mindenki itt van, akinek kell. Napirend felvétel zajlik éppen.Rengeteg javaslat érkezett a napirendek sorrendjére. Most a javaslatokról szavaznak. Jól megkeverik, de végül elfogadják a napirendet.

11:55 A Savaria Történelmi Karnevál pályázaton való részvételéről döntenek. Czeglédy Csaba arra kíváncsi, történt-e olyan, hogy átutalásos számlát kézpénzzel fizettek ki. Puskás Tivadar polgármester arra kéri a kuratórium elnökét, hogy írásban válaszoljon. Aztán elfogadják a napirendi pontot.

12:05 A településfejlesztési koncepciót kell elfogadnia a testületnek. Mindenki egyet ért abban, hogy részletes tanulmány készült. Balassa Péter azt kifogásolja, hogy miért 64 napirendi pontot kell megtárgyalniuk, szerinte nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene menni. Az Újperint kavicsbánya-tavat horgászati célra hasznosíthatják, ha rábólintanak a képviselők a javaslatra. Erre azért van szükség, mert az Integrált Városfejlesztési Stratégia fejleszlesztése miatt szűkűlhetnek a horgászati lehetőségek a Csónakázó-tón.

12:20 Horváth Attila szerint nem lehet a horgászati lehetőségek bővítéséről beszélni, mert a tavat eddig is használják erre, csak nem hivatalosan. Puskás Tivadar polgármester elmondja, hogy ő tényleg nincs a horgászok ellen, hiszen a családtagjai is hódolnak eme sportnak, inkább átadja a szót Lazáry Viktor alpolgármesternek, hogy "tegyen rendet". Pontos számokat a két közgyűlés közötti beszámolók között mond, de fontos leszögezni, hogy a horgészathoz nem csak tó kell, de annak a környezetének is rendbe kell lennie. Erről szól az előterjesztés- reagál Lazáry.

12:30 A szociális városrehabilitációval folytatjuk. Czeglédy Csaba azt mondja, a városvezetőknek nem a gáton kellett volna lenniük, hanem az LMP szervezte Operint utcai lakások bejárásán. Marton Zsolt emlékezteti, hogy 140 szombathelyi vett részt az árvízi védekezésben- köztük Balassa Péter is- és a kötelességüket teljesítették. Czeglédy Csaba szerint ez marketingfogás volt.

12:40 Gyorsan túllépünk a négyes napirendi ponton, majd a Játéksziget Óvoda és a Weöres Sándor Óvoda fejlesztésével folytatjuk. Utóbbi intézmény pályázata egyenlőre tartaléklistán van, de két millió forintot adnak tereprendezésre, hogy nyertes pályázat esetén ne legyen akadály a munkának.

12:55 Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programját fogadták el az elmúlt percekben. 15.00-ig szünetet rendel el a polgármester.

A közgyűlést tovább követheti videón: itt

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére