Évnyitóra vár a megszépült Paragvári Iskola

EB • 2012. augusztus 17., péntek •
A szerződésben foglaltaknál is jobban haladnak a Paragvári Iskola felújításával, egyelőre semmi nem akadályozza a szeptember 3-ai tanévnyitót- jelentette be a kivitelező azon az épület bejáráson, ahova a sajtó munkatársait is várták.

Több kisebb-nagyobb renováláson át esett már a Paragvári Általános Iskola épülete, de egy pályázatnak hála most 222 millióból újulhat meg kívül-belül. Április közepén vette át a kivitelező a munkaterületet, majd két hónapig a tanítással párhuzamosan folyt a munka.

Látványos szakaszába érkezett a felújítás, ennek apropóján dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok, a körzet képviselője épületbejárásra hívta a sajtó munkatársait.

Elkészült az épület akadálymentesítése, felkerült a napelemes rendszer a tetőre, táblákat helyeztek el a gyengén látók segítésére- sorolta az elvégzett munkákat a kivitelező. Továbbá megújultak már a vizesblokkok is, a tantermeknek már a takarítása zajlik, illetve lekerült az állás a Petőfi Sándor utcai homlokzatról is.

Kilencvenkilenc százalékban a szeptember 3-ai évnyitóra elkészülnek a munkákkal, talán az udvar rendbetétele marad még hátra, de ez semmiben nem akadályozza majd a gyerekek nyugodt tanulását.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnok asszony és az iskola a finom takarításra önkéntesek jelentkezését várja!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére