Bíróság előtt a hétfőn őrizetbe vett szerb embercsempész

• 2021. január 14., csütörtök •
Az illetőt Simaság közelében fogták el, amint kilenc szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon azért, hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt.
Bíróság előtt a hétfőn őrizetbe vett szerb embercsempész

A vád szerint az embercsempész szerbiai lakóhelyén vállalkozott arra, hogy 1800 euró ellenében átszállít több, a szerb-magyar államhatárt jogellenesen átlépő külföldit Magyarországon az osztrák határig. Az illető 2021. január 11-én hajnalban indult Szerbiából, azzal a gépkocsival, amit a megbízója bocsátott rendelkezésére az embercsempészés céljából. Az elkövető Röszkénél lépte át a szerb-magyar határt, majd rövidesen találkozott a kapcsolattartó személlyel, akitől kapott egy mobiltelefont. Ezen a telefonon értesült arról, hogy hol kell felvennie az időközben ismeretlen személyek segítségével, a határátkelő állomásokat kikerülve, személyes okmányok nélkül Magyarországra bejutott kilenc férfit.

Majd elindult az illegális bevándorlókkal az időközben ugyancsak telefonon közölt útvonalat követve a magyar-osztrák határ felé. A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a szállítót Simaság közelében, az M86-os autóúton, és megtalálta a gépkocsiban részben a csomagtartóban utazó külföldi személyeket.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében bűnösnek mondta ki az elkövetőt, akit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és négy évre kiutasított az ország területéről. Az ítélet jogerős.


fotó: ugyeszseg.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére