Nem lesznek zárva pünkösdig az éttermek és a szállodák - a kormány cáfolja a baloldali propagandasajtó újabb álhírét

• 2021. január 20., szerda •
Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek. Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott - írja közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Nem lesznek zárva pünkösdig az éttermek és a szállodák - a kormány cáfolja a baloldali propagandasajtó újabb álhírét

A szállodák és éttermek szövetsége is elismerte: hazugság volt a pünkösdig tartó zárás, amiről a baloldali propagandasajtó írt.

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A baloldali propagandasajtó ma nagy terjedelemben harsogta a szervezetre hivatkozva, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta a visszavonást.

A VONATKOZÓ KORMÁNYRENDELET ÉRTELMÉBEN A SZÁLLODÁK, ÉTTERMEK JELENLEG IS MŰKÖDHETNEK KORLÁTOZÁSOKKAL. A TÖMEGES OLTÁST KÖVETŐEN KORLÁTOZÁS NÉLKÜL, AHOGY LEHET, KINYITHATNAK A SZEKTORBAN MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK- áll az MSZÉSZ közleményében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ keddi közleménye szerint alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon.

A KÖZLEMÉNYBEN LESZÖGEZTÉK: A KORMÁNY NEM HOZOTT ILYEN DÖNTÉST.

Kitértek arra is: a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon


Forrás: origo.hu
Kép: spirithotel.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére