Weörest szavaltak a Fő téren (képgalériával)

Frisss • 2013. június 08., szombat •
Utolsó állomásához érkezett a 12 legszebb magyar vers sorozat. Péntek délután több száz diák együtt szavalta el Weöres Sándor Valse Triste című versét, az Ünnepi Könyvhét keretében, a költő születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévhez kapcsolódóan.
Weörest szavaltak a Fő téren (képgalériával)

A 12 legszebb magyar verset Fűzfa Balázs irodalomtörténész gyűjtötte össze 2008-ban,  a "nagy versmondást" pedig Jordán Tamás színi direktor álmondta meg hozzá. A sorozat részeként feldolgozták és a diákokkal elszavalták Petőfi: Szeptember végén, Pilinszky: Apokrif, Arany: Szondi két apródja, Babits: Esti kérdés, Radnóti: Levél a hitveshez, Kosztolányi: Hajnali részegség, Nagy László: Ki viszi át a Szerelmet, Ady: Kocsi-út az éjszakában, Berzsenyi: A közelítő tél, Vorösmarthy: A vén cigány, Jószes Attila: Eszmélet című versét.

A sort Weöres Sándor Valse Triste című verse zárta. A Fő téren több száz diák gyúlt össze. Sági József, az Oktatási Bizottság elnöke nyitotta meg a 84. Ünnepi Könyvhetet, majd Jordán Tamás vezényletével elszavalták a Weöres verset az iskolások.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére