Dr. Hende Csaba is ellátogatott Tusnádfürdőre

Bessenyei Photo • 2018. július 29., vasárnap •
Orbán Viktor a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusnádfürdőn úgy fogalmazott, a jövő évi európai parlamenti választás egyetlen közös komoly európai kérdésről, a bevándorlásról szólhat.
Dr. Hende Csaba is ellátogatott Tusnádfürdőre

Az áprilisi választások eredményei azt igazolják, hogy a magyar nemzetépítés sikeres. „Bebizonyítottuk, hogy mi magyarok képesek vagyunk megérteni bonyolult és összetett helyzetünket, és ha kell, egy akarattal képesek vagyunk dönteni sorsukról, egy nemzetként mozdulni” – fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, felhatalmazást kaptak, hogy kiépítsenek egy új korszakot, egy új rendszert, a politikában egy új, keresztény alapokon nyugvó alkotmányos rendet. Hozzátette, szeptembertől nagy változás előtt állunk.

Ehhez az alap szilárdnak és tartósnak tűnik, nem indokolatlan tehát a korszaképítést megjelölni feladatként – vélte a kormányfő. Beszélt arról is, hogy az az érték, amit Magyarország egy évben meg tud termelni,  2010 óta több mint 11 milliárddal nőtt. Az elmúlt évek érdemeit is hangsúlyozta: az IMF-et hazaküldtük, a hiányt kordában tartjuk, az államadósságot csökkentettük – mondta. Kiemelte, hogy 800 ezerrel többen dolgoznak ma, mint 2010-ben, a bérek 60 százalékkal nőttek, és olyan mutatókban is stabilitást látható, mint az orvosok száma, hiszen több mint háromezerrel több orvos dolgozik ma Magyarországon mint 2010-ben. A folyamatos stabilitást azzal hangsúlyozta, hogy a színházlátogatások száma hárommillióval emelkedett meg, mintegy hétmillióra.

2030-ig több nagy célt is megfogalmazott: ezek közül az első, hogy Magyarország az Európai Unió öt legjobb országa közé tartozzon, ahol jó élni, lakni és dolgozni, másodszor azt jelölte meg, hogy az unió az öt legversenyképesebb államai közé tarozzon az ország, példának hozta, hogy  gyorsforgalmi utakat ki kell építeni menjenek el az államhatárokig, és itt említette meg az energetikai függetlenséget is. Készüljön el Paks, szorítsuk vissza a népbetegségeket, építsük fel a honvédséget – tette hozzá.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, a Parlament alelnöke közösségi oldalán is posztolt a tusványosi kirándulásról:

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére