Döbbenetes fotók a világhálón a bostoni robbantásról - összeszedtük őket (Képgaléria)

MTI, Frisss • 2013. április 16., kedd •
Két robbanás történt hétfő délután a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében. A detonáció következtében hárman életüket vesztették, köztük egy 8 éves kisfiú. A sérültek száma körülbelül 140-re tehető. Összegyűjtöttük az amerikai hírportálok fotóit a világhálóról. Tekintse meg a katasztrófa fényképeit a Frisss.hu képgalériájában.
Döbbenetes fotók a világhálón a bostoni robbantásról - összeszedtük őket (Képgaléria)

A bostoni hatóságok információs vonalán (001 617 635 4500) érdeklődhetnek az aggódó rokonok, hozzátartozók. Ugyanezt megtehetik a vöröskereszt honlapján  - olvasható a külügyi tárca honlapján.
A bostoni robbantással kapcsolatban a Google úgynevezett személykeresőt indított az aggódó hozzátartozóknak a http://google.org/personfinder/2013-boston-explosions internetes címen.

A konzuli szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bostonba érkező vagy onnan induló repülőjáratokat érinthetik az események, ezért érdemes a járatokkal kapcsolatban a légitársaságoknál előzetesen érdeklődni.
Hétfő kora délután hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.
A merénylet elkövetését eddig senki nem vállalta magára. A CNN úgy értesült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrorcselekmény történt. A hírszerzés szerint a bostoni maratont megelőzően semmilyen jel sem utal arra, hogy bármilyen veszély fenyegetne.
Bencsik Zita, a New York-i magyar főkonzulátus vezető konzulja az mondta: mind a hivatala, mind a bostoni tiszteletbeli konzulátus kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal, magyar sérültről nem kaptak tájékoztatást, magyar állampolgároktól pedig Magyarországnak az Egyesült Államokban működő külképviseletekre segélykérés nem érkezett. A futóversenyen négy magyar résztvevő - két New Jersey-i, egy budapesti és egy kecskeméti lakos - indult. Mindnyájan célba értek, az utolsó közülük mintegy 20 perccel a robbanás előtt futott be.
Az először 1897-ben megrendezett bostoni maraton a világ egyik legrangosabb futóversenye, amelyen idén több mint 23 ezer amatőr és profi versenyző vett részt. Az esemény félmillió érdeklődőt vonzott - olvasható az MTI-n.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére