A Savaria Történelmi Karnevál első napja (képgaléria)

MTI, Frisss • 2013. augusztus 23., péntek •
Újra fellobbant a karnevál lángja Szombathelyen, csütörtökön este megkezdődött a Savaria Történelmi Karnevál, amelyre a következő három napban több mint százezer látogatót várnak.
A Savaria Történelmi Karnevál első napja (képgaléria)

Megnyitó beszédében Puskás Tivadar polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Szombathely kétezer éve lakott, folyamatosan épülő és egyre szépülő város; a karnevál felidézi a múltat, amelyre méltán lehetnek büszkék az egykori Savaria mostani polgárai, de ugyanakkor megmutatja a rendkívül színes jelent is és talán felvillantja a biztató jövőt is.

köszöntője után a polgármester ünnepélyesen meggyújtotta a karnevál lángját, amely 75 órán keresztül ég majd, jelezve a karneváli időszámítást.

A rendezvényen 20 helyszínen, 250 programmal várják az érdeklődőket. Már csütörtök délután kinyitott az Öreg Város Vására, a Borok Utcája, a Sörtér, a Fórum Színpadon pedig egymást követik a szórakoztató kulturális események.

A Ferences-kertben lévő Történelmi Témaparkban 400 hagyományőrző vert tábort, akik bemutatják a tábori életet és harcászati bemutatókat tartanak.

Idén új karneváli színhelyként mutatkozik be a Zsidó Udvar a Zrínyi Ilona utcában, ahol a zsidó kultúrával és gasztronómiával ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az ünnepélyes karneváli megnyitó estéjén a Magma Tűzszínház előadását tekinthette meg a közönség, amely kapcsolódott Weöres Sándor születésének centenáriumához, produkciójukkal a költő Galagonya című versét jelenítették meg.

A karnevál legnagyobb látványosságát a fáklyás jelmezes felvonulást pénteken és szombaton este tartják, csaknem ezer jelmezes részvételével.

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére