Zsenik, akik nem az eszükkel akartak nagyot alkotni!

Frisss.hu, zestvip.com • 2016. december 14., szerda •
Nagy tévedésben élnek azok, akik azt hiszik, hogy a színészek, az énekesek és a modellek nem értenek semmihez.
Zsenik, akik nem az eszükkel akartak nagyot alkotni!

A filmgyárban alapvető követelmény a megjelenés. A hölgyeknek kötelező mindig a legdögösebb sminkekben és ruhákban járni, a férfiaknál alapvető elvárás a kigyúrt test vagy a humoros karakter. A lényeg, hogy valamiről felismerjék őket az utcán, illetve a forgatókönyvek osztásánál. Azonban az álomgyárban olyanok is érvényesültek, akik az élet más területén is sokra vitték, vagy vihették volna. Meglepő, de Oscar-díjas színészek és színésznők is dolgoznak Hollywoodban, akik közül többen zseniképzőbe is járhattak volna.

Nézzünk mélyen a szemébe a fiatal színésznőnek. Natalie Portmant a Leon, a profi című film tette naggyá, de a kritikusok több díjjal is jutalmazták a tehetséges hölgyet. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy az IQ-ja 140, hat nyelven beszél és elvégezte a Harvard Egyetemet. Hihetetlen, nem igaz?

Az osztrák konditermekből indult és meg sem állt a kasszasiker akciófilmekig az isteni Arnold. Mr. Terminátor, Kalifornia kormányzójaként is remekül dolgozott, de nem csak a muszklik terén van otthon, hiszen a testépítőnek is helyén van az esze. Az IQ-ja neki is magas: 135…

A Waka, waka sláger előadójaként már a világon mindenki ismeri Shakira nevét. Természetesen a zeneipart meghódította az énekesnő, de ennyivel nem elégedett meg. A világ kultúrái után állandóan érdeklődik és nem mellesleg két egyetemet is elvégzett.

Madonna a slágerlisták mellett a filmvásznat is meghódította. Nyilván köztudott róla, hogy nagyon nehéz természete van, de általában a zsenikkel tényleg nehéz megtalálni a közös hangot. Ez a jelző pedig nem véletlenül illik Sean Penn és Guy Ritchie egykori nejére.

Szépséges modellként kezdte pályafutását Geena Davis, aki színésznőként is sikert-sikerre halmozott. Ennek ellenére őt sem kell félteni, hiszen a nemek közti egyenlőségért harcol szabadidejében, ráadásul a Boston Egyetemen szerzett diplomát.

A Modern család című sorozatból ismerhetjük a Luke szerepében tündöklő Nolan Gould-ot. Ha az eddigi színészekre, énekesekre bárki legyintett volna, most bizonyosan nem fog. A fiatalember már 13 évesen érettségizett és ennek megfelelően az IQ-ja sem nevezhető átlagosnak!

A népszerű filmszínész, Quentin Tarantino is egy zseni és most nem a munkássága kapcsán érdemelte ki ezt a jelzőt. Sosem kapott filmes képzést és 15 évesen a középiskolát is otthagyta. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem végezte el a színészképzőt, frappánsan csak annyit mondott: „Én nem tanulom, hanem csinálom a filmezést!” Ötletes!

James Woods személyisége sem arról híres, hogy könnyű vele kijönni. Rendszerint problémásnak nevezik a rendezők és pályatársai, amin nem vagyunk meglepve. Viszont matematikában nincs ki legyőzze! Egy ösztöndíjat kapott az MIT-n, még az érettségit megelőzően, de köszönte szépen és visszamondta, hogy a filmes karrierjére koncentrálhasson!

Még, hogy a modellek csak szépek és nem okosak! Cindy Crawford alaposan rácáfol a kétkedőkre. A szépséges manöken a középiskolát követően tanulmányi ösztöndíjas lett a Northwestern Egyetemen és vegyészmérnökként végzett.

Az Underworld főhősnője sem színésznek tanult Oxfordban. Kate Beckinsale a „Sok hűhó semmiért” című filmben debütált, előtte viszont az angol egyetemi városkában tanult szorgalmasan. Ennek eredményeként folyékonyan beszél franciául, oroszul és németül. Harmadéves hallgatóként döntött úgy, hogy a színészetet választja.

via Zestvip

közösség

további frisss

lap tetejére