Zseniális fotósorozat, ami után átértékeled minden problémádat

Szerző: SpacePanda Fotók:horiamanolache.com • 2016. augusztus 25., csütörtök •
A megrendítő képek hajléktalanokról, amik a valóságot állítják szembe az álomvilággal.
Zseniális fotósorozat, ami után átértékeled minden problémádat

Az álmok nem mindig válnak valóra, sőt, néha sokkal borzalmasabb valósággal kell együtt élnie az embernek, mint amit valaha elképzelt volna. Horia Manolache, amerikai fotós hajléktalanokról készült portréi a gyermeki álmok és a valóság kontrasztját mutatják be megrázó, ugyanakkor művészi módon. A Koldus és királyfi című sorozatból azóta egy könyv is készült, ami bemutatja a modellek élettörténetét, akik kevésbé voltak szerencsések, mint mi. Így történt volna, ha...

Pops vietnámi veterán. Mérnök volt, de drogproblémák miatt elveszítette állását. 12 évig élt kábítószereken, majd egy klinikára ment. Bár leszokott a szerekről, jelenleg alkoholproblémákkal küzd.
 

Mike Ohióból menekült el, mert drogozott, és a rendőrök letartóztatták. Most San Franciscoban próbál talpra állni a hajléktalanokat segítő szervezet által, már dolgozni is elkezdett.
 

Férjével Írországból érkeztek Amerikába, de házasságuk nem maradt tartós új hazájukban, és elváltak. Jennifer nagyon szégyenlős, amikor józan.

 


Billnek meg kellett szöknie az államból, ahol korábban élt, máskülönben börtönbe zárták volna. A fotót Alzheimer-kóros édesanyjának küldené el, hogy felismerje, ha visszatért.
 

Tammy a San Francisco-i Hight Street sztárja, nincs olyan ember, akinek ne csalna mosolyt az arcára. Legnagyobb fájdalma, hogy nagyanyja és az első férje elvették tőle a gyerekeit.
 

A fotósorozat készítője szerint Frank az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkozott. Feleségével és kutyájukkal egy konténerben élnek. Legnagyobb félelme, hogy a rendőrség kilakoltatja őket.
 

Max vietnámi veterán, 43 évig szolgált a hadseregben. Miután visszatért a háborúból, az utcán kötött ki. Most alkohol- és egészségügyi problémákkal küzd. A legnagyobb bánata, hogy évek óta nem beszélt a lányával.

 


Honey a férje miatt menekült el otthonról. Egy ideig volt egy autója, amiben aludhatott, de lepukkant, aztán a rendőrök elvették tőle, ezután a parkban kellett aludnia. Saját maga megtanult ukulelén játszani, s azt is tudja, hogyan énekeljen kanalakkal. Már megvolt élete első fellépése egy hotelben, hiszen a Honey (Méz) nevet is azért kapta, mert annyira édes a hangja.

Fotók: horiamanolache.com

 

közösség

további frisss

lap tetejére