Zsebre vágta Magyarországot a Linkin Park

Frisss - fotó: Kálló Péter, Mohai Balázs, Joe Hahn • 2017. június 28., szerda •
A 25. VOLT fesztivál nulladik napjának fő attrakciójára 20 ezer ember volt kíváncsi.
Zsebre vágta Magyarországot a Linkin Park

Óriási húzás volt a szervezőktől, hogy egy olyan zenekart sikerült lekötniük a fesztivál nulladik napjára, amely még sosem adott koncertet Magyarországon. Már pedig ez volt a helyzet a közel húsz éves Linkin Parkkal. Az amerikai banda hihetetlen jó érzékkel keverte fennállása során a nu metál, a hard rock és az elektronikus pop stílusjegyeket. A közel két évtized alatt pedig többször is megváltozott az arculat, mégis óriási volt az érdeklődés. Nem is kérdés, hogy minden jegy elfogyott a nulladik napra.

Fotó: Mohai Balázs - MTI

Stílusosan - jó pár perc késéssel - csapott a húrok közé a Telekom Nagyszínpad sztárfellépője a Linkin Park. A koncert a One More Light turné részeként érkezett hazánkba, és a rögtönzött közvélemény-kutatásunkból kiderült, hogy a tömeg inkább a régi felvételeket szeretné elsősorban hallani. Az introt követően a Talking to Myself adta meg az alaphangot. Az új album dalait egyébként megfelelő mértékbe választotta meg a banda és azt is igyekeztek megfelelő módon a régi klasszikusok közé illeszteni.

Volton...

Közzétette: Frisss.hu – 2017. június 27.

 

Kifejezetten örömteli volt, hogy a régebbi, zúzós slágereket is elhozták a fiúk és 17 évnyi üvöltés sem ártott Chester hangjának, aki kedd este is kiénekelte szívét-lelkét. Igaz ehhez közel fél óra kellett, mert a koncert elején még elég visszafogottak voltak Mike Shinodáék. Majd jött a One Step Closer és belátták a fiúk, hogy a 20 ezres tömeg nem csak bulizni tud, hanem kívülről fújja a Linkin Park slágereit. A Transformers betétdalok mellett a lírikus Invisible, a Leave Out All the Rest, az In the End és a Numb/Encore is felcsendült. Talán a Points of authority miatt lehetne hiányérzetünk, de mindent feledtetett, amikor a Faintre vagy a Bleed it outra mindenki egyszerre ugrált és torkaszakadtából üvöltötte azokat a taktusokat, amelyet a frontember diktált.

VOLTak egy páran... / Fotó: Kálló Péter - Rockstar Photographers

A bő 100 perces koncert végén még percekig kint állt a zenekar a színpadon és csak szótlanul bámultak. Látszott, hogy teljesen megbabonázta őket a magyar rajongók lelkesedése, szeretete. Először Joe Hahn ocsúdott fel, aki fényképezőgépével megörökítette a pillanatot, majd a zenekar többi tagja is szalad a mobiltelefonjukért, hogy egy fotót készítsenek erről a napról. Levezetésként pedig az első sorokat jutalmazták dobverőkkel, gitárpengetőkkel, méltóképp megkoronázva ezt a fantasztikus estét.

Ennek megfelelően mi mást lehetne kívánni? Remélhetőleg nem kell 17 évet várni a következő magyarországi Linkin Park koncertre.

Thank you VOLT fesztivál - Amazing first show in Hungary / Fotó: Joe Hahn 

Még koránt sincs vége...

Közzétette: Frisss.hu – 2017. június 27.
A koncertek előtt még belevetettük magunkat a forgatagba és feltérképeztük a fesztivál helyszínét és az árakat is. Idén is sikerült kitenni magukért a szervezőknek, mert tizenegy helyszín várja a szórakozni vágyókat és a legváltozatosabb programokat, vendégeket, együtteseket sikerült Sopronba csábítani. A nulladik napon utcaszínházba is mehettünk, de fellépett Hangácsi Márton, a Bohemian Betyárs, az Ocho Macho, a Lóci játszik, Deniz, a Brains és a Subscribe is.

Az árakat is alaposan szemügyre vettük, hiszen elengedhetetlen a folyadék utánpótlás és a tombolás után is jól tud esni egy kis falatozás. Az ásványvízért 390, a limonádéért 500-800, míg a szénsavas üdítőkért 430-450, a bor decijéért 450-600 forintot kértek. A csapolt sörért 520, míg a dobozosért 640 forintot kellett kicsengetni. Négy cent pálinka 1050-1250 forintba, a fény pedig 1200 forintba került. Az ételeknél pedig még nagyobb volt az árkülönbség. Ami abszolút megnyert minket az a zsíroskenyér, amely hatalmas szelet volt és a teteje meg volt pakolva minden jóval, mindezért 500 forintot kértek. Hot-dog 750, pizzaszelet 750-800, a gyros 1200, míg egy jól felszerelt hamburger 1500 forintba fáj. Persze ez csak egy része a felhozatalnak, hiszen választhatunk lángost, hurkát, kolbászt, hasábkrumplit, olaszos tésztákat.

Egy fesztivál sem lehet sikeres szórakoztató körhinták nélkül. Sopronban ezzel sem volt gond. Más kérdés, hogy a drótkötélpálya használatáért 4, míg a bungee jumping 12 ezer forintba került. Az óriáskerékre 1900 forintért ülhettünk fel. Nagy sikere a Banzai fantázianévre keresztelt körhintának, amelyre fél órát is várni kellett, mire sorra kerültünk. A 2000 forintért pedig olyan élményt kaptunk, amitől még a térdünk is beleremegett.

közösség

további frisss

lap tetejére