Zöld-fehér start

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 20., kedd •
A Haladás hétfő délután megkezdte a felkészülést a július 15-én induló 2017/2018-as bajnoki évadra. Megújult szakmai stábbal és játékoskerettel vágtak neki Mészöly Géza vezetésével a zöld-fehérek, akik szombaton már felkészülési meccset játszanak Bükön.
Zöld-fehér start

A 3 hetes szabadságról visszaérkezve 21 mezőnyjátékost és 3 kapust számoltunk meg az első edzésen, ahová Halmosi Péter is odaért annak ellenére, hogy a spanyolországi nyaralásából több órás késéssel landolt a gép, és Cucuék csak hétfő hajnalban érkeztek haza Szombathelyre. 

Játékosmozgás
A zöld-fehérektől Hídvégi Sándor, Gajdos Zsolt és Sasa Popin távozott, míg az elmúlt szezont kölcsönben Zalaegerszegen töltő Angyal Zsolt a következő évadban már Sopronban játszik. Nemcsak a távozók, az érkezők nevei is publikusak, hétfőn aláírt a zöld-fehérekhez a 18 esztendős jobb oldali védő, Tóth Dávid, aki legutóbb az NB II-es Sopronban futballozott, és a szlovákiai magyar támadó, az egykoron az FTC-ben futballozó Pinte Attila fia, a csatár Pinte Patrik is új játékos. 

Visszatért Szombathelyre a Budaörsön kölcsönben futballozó Petró Balázs és a Dorogon játszó Medgyes Zoltán is, mindkettőjükre számítanak a Haladásban. 
Három próbajátékos is felbukkant az első gyakorláson. A 21 éves, az olasz Sampdoria kötelékébe tartozó - a legutóbbi szezont a másodosztályú Latinában töltő - U21-es szlovák válogatott belső védő, szlovák-magyar Varga Attila, aki egy jó kiállású, magas termetű belső védő, és minden bizonnyal meggyőzi a szakmai stábot arról, hogy erősítheti a Haladást. Aztán a 20 éves ausztrál támadó, George Howard, aki a Melbourne Cityben futballozott, szabadon igazolható. Már Szombathelyen készül a 22 esztendős, a Budapest Honvédban is futballozó, legutóbb osztrák harmadosztályú SV Austria Salzburgban szereplő középpályás, Tóth Benjamin. Rajtuk kívül a korábban a Haladásban nevelkedett 29 éves bal oldali védőt, az elmúlt bajnokságot Sopronban töltő Németh Milánt is teszteli a Hali szakmai stábja.

Megújuló szakmai stáb                                                                                             

Mészöly Géza vezetőedző munkáját a távozó Jagodics Zoltán pályaedző helyett az Illés Akadémián és a Viktóriánál dolgozó Csordás Csaba, valamint az akadémián dolgozó erőnléti edző, Orbán Attila segíti. Ő egyébként Garami Zsolt erőnléti- és fitneszedzővel nagyon jól megfér egymás mellett, egy iskolát vallanak, sőt már rehab-csoportot is indítottak a sérülteknek. A korábbi kiváló játékosról, Csordás Csabáról, aki a nemrég véget ért női NB I Jet-Sol Ligában bronzérmet szerzett a Viktória FC-vel, megtudtuk, hogy az U17-es csapat edzőjeként nagyon jól ismeri a fiatalokat, akár példakép is lehet, hiszen korosztályos válogatottban csapatkapitány is volt, és a magyarok az ő fejesgóljával jutottak ki a korosztályos világbajnokságra.

Csordásnak, akárcsak Gál Istvánnak az egyéni képzésekben lesz nagy szerepe. Pacsi Bálint pedig az U19-es csapat edzőjeként ugyan kevesebbet lesz az öltözőben, viszont többet segíthet a tehetségek felfelé áramoltatásában.

Mészöly Géza vezetőedzővel a felkészülési programról beszélgettünk. 
Milyen lesz a következő 4 hét?
Kevés időnk van, ezért idén nem utazunk ausztriai edzőtáborba, Szombathelyen is minden adott a színvonalas munkához. Napi két edzéssel az Illés Akadémián készülünk és minden héten egy-egy edzőmeccset játszunk.

Nem kevés a mindössze 3 edzőmeccs?
Nem, szerencsére nem kell rávezető edzést tartanunk, mindenki jó kondiban érkezett vissza, ezt  felmérések is bizonyítják, hiszen az arcok csak a hőség miatt pirosodtak. Minden héten egy felkészülési meccs, a többi napon edzünk. Mindenki kap 90 percet, van, aki a Sopron ellen, van, aki a Mattersburg ellen játszik majd. Sok egymás közötti taktikai játék is lesz, a labdatartást is gyakoroljuk majd.

Az igazolások idén is fontosak lesznek…
Noha már igazoltunk, egy középpályást és egy befejező csatárt még mindenképpen szeretnénk szerződtetni. A mai edzésről az U21-es válogatott szereplése miatt még pihenőt kapott Polgár Kristóf, Tóth Máté, Rácz Barnabás, ők csütörtökön csatlakoznak a felkészülést már elkezdő többi csapattaghoz. Rajtuk kívül az érettségizők, Kiss Tamás, Kiss Bence, Winkler András is később kezdenek. Ausztrál támadónk, David Williams a nagy távolság miatt szintén csütörtökön érkezik. Rózsa Dániel műtétje miatt kontrollon a fővárosban járt, Iszlai Bence sorsa pedig még nem dőlt el, ezért ő külön edz. 
Az elmúlt szezonban a Hali összeállításában komoly szerepet játszottak a fiatalok…
A jó büdzsé kialakításához szükséges, hogy 1997-es, illetve annál fiatalabb játékosokat is alkalmazzunk, beépítsünk a csapatba. Kettőt be kell tennünk a csapatba, tavaly beépítettük Rácz Barnabást, idén az 1997-es magyar fiatalokat, Tóth Dávidot, Petró Balázst, Tóth Mátét, Pinte Patrikot szeretnénk sorainkban tudni. A lényeg, hogy a játékukkal segítsenek, de előnyt élvezni nem fognak csak azért, mert 1997-es születésűek, hiszen nekünk 2000-es születésű tehetségeink is vannak, gondoljunk csak Winklerre.

Ősszel elkészül a Haladás Sportkomplexum, figyelemmel kíséri a csapat a stadionépítést? 
Központi figyelmet érdemel az új stadion, a megújulás jegyében jó, hogy új ingerek, plusz motiváció ér bennünket. A közönségnek látnia kell, hogy ez a Haladás mindent elkövet majd, hogy kiszolgálja saját közönségét, s ezzel újabb szép szezon elé nézhessen. A szervező munka még tart, több csapat, így a Juventus és a Milan is felkérést kapott, de még nem tudjuk teljes bizonyossággal a stadionavatón szereplő ellenfelünk nevét.
Az első felkészülési mérkőzését szombaton a Vasas ellen, Bükön játssza a Hali. A játékosok 45-45 percet kapnak. A héten gyakoroltakat próbálják ki egy olyan csapat ellen, aki előbbre tart, hiszen a nemzetközi meccse miatt hamarabb kezdte a felkészülést. Mészöly Géza azt is elárulta, hogy szeretné a Hali megnyerni az idei Király Kupát is.  

A Haladás - Vasas meccset szombaton 10 óra 30 perckor, Bükön rendezik.    

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére