A Wellhello, Fenyő Miklós és az Anna and The Barbies is érkezik a 12. Gyógy-Bor Napokra

Szerző: frisss.hu - Fotó: rockbook.hu • 2017. június 14., szerda •
Júliusban a megye fesztivál központja lesz Bük.
A Wellhello, Fenyő Miklós és az Anna and The Barbies is érkezik a 12. Gyógy-Bor Napokra

Júliusban Bük teljesen megtelik élettel, 7-én elstartol az Etno-Folk Forgatag, ezt követi 8-án a 27. Aratóünnep, majd elképesztő programokkal érkezik a 12. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál. Az utóbbi részleteit tudtuk meg, azon a sajtótájékoztatón, amit a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrumban tartottak szerda délelőtt.

Július 19-én startol el a Gyógy-Bor Napok- Büki Gasztrofesztivál. Az ötnapos rendezvényen, kilenc különböző helyszínen adhatjuk át magunkat a lazulásnak.

Elsőként Németh Sándor polgármester köszöntötte a megjelenteket, mint mondta, a tavalyi évekhez képest bővült a fesztivál programkínálata, jóval több fellépőt köszönthetünk színpadokon. A közlekedést is megkönnyítik, a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít a rendezvényre, valamint ingyenes fesztiváljárat indul Bük és Bükfürdő között.

Az elmúlt években rengeteget fejlődött a Gyógy- Bor Napokkal egyidőben futó Gasztrofesztivál.

„A 2013-as induláskor a többi szervezővel úgy gondoltuk, hogy a zenei programok mellett fontos, hogy más szórakozási lehetőség is legyen. Ezért elkezdtük egy gasztro-show-t szervezni, ami az évek során egyre jobban kiteljesedett. Idén külön színpadot, idősávot kaptunk. Minden nap lesznek híres fellépők: zenészek, műsorvezetők, színészek, énekesek, sőt, egy sztárséf is érkezik hozzánk – mondta el Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke.

A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. Itt lesz Gerdesits „Faszi" Ferenc + a Kutyák (A Kutya Vacsorája), a HAHA Produkció (Hajdú Steve+éd Harsányi Levente), Bíró Lajos séf, Nádasdi Janó és Gálos Ádám (Intim Torna Illegál), valamint Nika Róbert és Tóth Tamás gasztrobarátok.

„Nagyon fontos állomás az idei év, mert már elmondhatjuk, nem egy lokális, hanem egy országos hírű fesztivállá nőtte ki magát a rendezvény. Idén ismét újítottunk egy kicsit mindenben, a fellépőknél is arra törekedtünk, hogy minél színesebb változatosabb programokat hozzunk el. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon – Bük színpad, Bor színpad, Gyermek színpad, Gasztro színpad, Jazz-Blues Udvar – zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. A hatodik színpadot a fürdőben alakították ki – Fürdő színpad -, ahol a délutáni programok fürdőbelépővel látogathatók.” – mondta el Tóth Tamás intézményvezető, fesztiváligazgató.

A nagyszínpadokon fellép többek között a Wellhello, Fenyő Miklós, a Kiscsillag, az Intim Torna Illegál, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Tátrai Band és a Bohemian Betyars. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz Török Ádám és a Mini, a Solid Jazz Band, Pély Barna, Ferenczi György és a RackaJam. 

A kicsik is könnyen megtalálhatják a számukra legizgalmasabb programot.  

„Jó étel, jó élet - ez a fajta gondolkozás jól illik a Gasztrofesztivál koncepciójához is. Bár mi macskák és kutyák számára készítünk eledelt, valamilyen formában szeretnénk hozzáadni valamit ehhez a rendezvényhez. Így jött az interaktív kutya-show ötlete, de a tervek szerint Örökbefogadó Nap is lesz, amin a felelős állattartásra szeretnénk rávilágítani” – mondta el Kai Herzke, a Nestlé Hungária Kft. büki állateledelgyár igazgatója.

Emellett a gyerekek számára a szervezők készültek foglalkoztatóval és előadásokkal, de a legkisebbek rophatják a Kakaó zenekar, vagy akár Csurgó zenekar dalaira is.

A rengeteg nyári koncert mellett, fürdőzésre is lesz lehetőség.

„Úgy gondolom, hogy a Gyógy-Bor Napok is több lesz azzal, hogy intenzívebben bekapcsoljuk a fürdőt a rendezvénybe. De a fesztivál mellett más izgalmas programokkal is készülünk. Például lesz nálunk a nyár folyamán Minimax Családi Nap, amelyre nem csak játékokkal, koncertekkel, bábszínházzal várjuk a családokat, hanem a gyerekek találkozhatnak a csatorna népszerű mesefiguráival is. A nyár fénypontja nálunk a Strandok Éjszakája – ezt idén július 28-án ünnepeljük -, ahova ezúttal is zenekarokkal, koktélokkal várjuk a vendégeket” – mondta el Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

 

közösség

további frisss

lap tetejére