Vízilabda: Szívós és Horkai szerint is a 4 között a helyünk

Szita Róbert - Fotó: vlv.hu és Bodorkós Máté • 2016. augusztus 16., kedd •
A riói olimpián a Montenegró elleni negyeddöntőre készül a vízilabda válogatott. A sorsdöntő keddi meccs előtt két legendát kérdeztünk meg az esélyekről.
Vízilabda: Szívós és Horkai szerint is a 4 között a helyünk

A Szívós család immár harmadik generációja szerepel Rióban. A jelenleg is Rióban vízilabdázó Szivós Márton nagyapja, id. Szívós István a ’48-as londoni olimpián, sőt később az ’52-es és ’56-os olimpián is részt vett. Azt követően a fia (Marci apja), dr. Szivós István képviselte a Szivós családot a ’68-as, ’72-es, ’76-os és ’80-as olimpián, Marci pedig a 2012-es és a mostani játékokon szerepel(t).

A Szivós család három generációja tehát az azóta eltelt tizennyolcból kilenc olimpián képviselte hazánkat. Ezalatt 3 arany, 2 ezüst és 2 bronzérmet szereztek. Persze a legifjabb Szívós ezt egy héten belül még megtoldhatja egy szépen csillogó éremmel. A szombathelyi Tófürdőre kilátogató Szívós Istvánt kérdeztük.  

Remélem, hogy a japánok és a brazilok elleni győzelem kellő lökést adott és beindulunk. A közvélemény és a vízilabda-társadalom is azt várja, hogy egyre jobban játszunk, bekerüljünk a legjobb 4 közé, aztán ott már minden lehetséges, az is, hogy megnyerjük az olimpiát és az is, hogy nem. Ma már egy-egy gólon múlik a győzelem, kiegyensúlyozott a mezőny, mára már mindenki megtanulta ezt a játékot, nincs is rossz csapat már – nyilatkozta az 1976-os olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) utánpótlás igazgatója, a legendás Szívós István. 

Az ugyancsak az 1976-os olimpián bajnoki címet szerzett csapat tagja volt Horkai György is, akit a hétvégi szombathelyi 1. OMV-Kupán, mint utánpótlás válogatott szövetségi kapitányt kérdeztünk meg. 


Jól játszanak a fiúk, eddig semmi gond nincsen. Szerintem ilyen olimpia még soha nem volt, annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy akár nyolc csapat is megnyerheti az ötkarikás játékokat. Az ausztrál és a brazil csapat komoly meglepetésre képes, a házigazdák ezt már be is bizonyították, amikor a szerbeket legyőzték. Magabiztosan játszunk, tetszik a csapat, a lényeg, hogy a rendkívül nehéz keddi meccset a montenegróiak ellen megnyerjük és bejussunk a legjobb 4 közé. Utána pedig már bármi lehet – tette hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozva Horkai György. 

A Magyarország – Montenegró negyeddöntő magyar idő szerint ma 16 órakor kezdődik.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére