Vízilabda: ma este győzni kell!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 19., szerda •
A hétvégi pécsi vereség után ma este újra medencébe szállnak a szombathelyi pólósok. Matajsz Márk ,,fiai” az 1. fordulóból, a Kaposvárott elmaradt meccset pótolják.
Vízilabda: ma este győzni kell!

Sajnos bekövetkezett, ami a hétvégi meccs előtt még csupán lehetőség volt, az OB I-ben szereplő csapattagok visszajátszottak – fogalmazott a szombati vereség után a honlapunknak nyilatkozó Kutasi Rómeó, az AVUS egyik gólzsákja, aki szerint meg kell harcolni a respektért.

Kutasi Rómeó a Budapest Honvédban nevelkedett, majd az OB I/B-s Ceglédben szerepelt, de megfordult a szintén OB I/B-s Tatabányában, Kaposvárott pedig az OB I-ben vízilabdázott. Szombathelyre avaly nyáron szerződött, elsősorban azért, mert valódi perspektíva, konkrét elképzelés várta a vasi megyeszékhelyen. Az OB II-es bajnoki cím elérésében nagy része volt a jó teljesítménnyel előrukkoló 24 esztendős Kutasi Rómeónak is, aki 17 éve pólózik és még Cegléden játszott, amikor egy kedves jóbarátja, Blank Ádám ajánlotta figyelmébe a kiváló tervekkel bíró szombathelyi csapatot. Az ő hívására felvette a csapat vezetésével a kapcsolatot, aztán jött, látott és győzött az OB II-ben és már egyszer az OB I/B-ben is. 
Az első dolog, ami megragadott, azok az előremutató tervek voltak. Haladunk, nem a levegőbe beszélnek, lesz egy szép saját medencénk, aminek átadását már nagyon várjuk. Sok szép emléket szereztem még a Kaposvár színeiben, de bizakodó vagyok, szerintem meglehet ez a meccs. A rutinom sokat jelenthet, a 17 év tapasztalat sokat nyom a latban. 


A nagy Honvédban nevelkedtem, ott, ahol a kezdőcsapatnak mind a 7 tagja olimpiai bajnok volt. Rengeteget tanultam, gyerekként megannyi meccsre kijártam, később pedig igyekeztem átadni a tapasztalataimat a fiataloknak. A két lefontosabb dolog a tisztelet és a szív a helyükön szerepel. Teljesen elégedett vagyok a fiatalokkal, szerintem ez a csapat akár a mezőny első felében is végezhet, de sok víz lefolyik a Gyöngyösön, amíg odajuthatunk. A humor, a jó hangulat alap, még nincs otthonunk, de feljutó csapatként is nagyon nehéz. Meg kell harcolni a respektünkért – tette hozzá Kutasi Rómeó. 

A fiatalabb generáció tagja, a 18 éves Hajmási András szerint a hétvégi meccs elején jól kezdett az AVUS, aztán egy hosszú ideig tartó rövidzárlat következett, ami 2 negyeden keresztül tartott, és ez megpecsételte az aligátorok sorsát. 


A harmadik negyedet 3-0-ra veszítettük el, ezt mindenképpen ki kell értékelnünk csapaton belül. Eddig jól támadtunk, a védekezés is kezdett összeállni, de szombaton mégsem ment semmi. Mindenképpen csalódott vagyok, hiszen elsődleges célunk volt, hogy győzzünk. Nem mentség, de sajnos három, az OB I-es pécsi csapatban szereplő is visszajátszott, ők pedig összesen 7-8 gólt lőttek. A kaposváriak ellen ugyanerre számíthatunk, hiszen nincs első osztályú forduló és szinte biztos, hogy ők is visszajátszanak – nyilatkozta weboldalunknak Hajmásiu András. 

Ma este 19.30-kor kezdődik a Kaposvári VK – AVUS vízilabda-mérkőzés, melynek eredményéről is nálunk értesülhetnek elsőként. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére