Vízilabda II. OMV-Kupa: magyar tornagyőzelem a Tófürdőn

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 23., vasárnap •
Az ausztrálok és a szerbek legyőzése után, vasárnap délben a horvátok ellen is megmutatták 20 év alatti pólósaink, mi is az a magyar virtus.
Vízilabda II. OMV-Kupa: magyar tornagyőzelem a Tófürdőn

ITT már megírtuk, hogy milyen fölényesen sikerült legyőzni péntek esete az ausztrálokat, aztán a Fedett Uszodában a szerbeket is elintéztük, erről is a helyszínről tudósítottunk. Vasárnap késő délelőtt pedig jöhetett a mindent eldöntő mérkőzés a horvátok ellen. 

Magyarország – Horvátország 8-8 (2-2, 5-3, 0-3, 1-0), 5 méteresek után 13-11

A szombati viharos körülmények után, vasárnap délelőtt az időjárás is kegyeibe fogadta a vízilabdázókat. Az 1. negyedben sokáig nem esett találat, aztán Burián Gergő nyitotta meg a gólok sorát, ezt a horvátok a 6. percben egalizálták, 1-1. Az ezt követő magyar időkérés újabb gólt hozott, Teleki András volt eredményes, sajnos azonban ezt is azonnal kiegyenlítették a horvátok, 2-2. 

A 2. negyed elején kiváló blokkolásokkal akadályozták meg a mieinket a gólszerzésben, majd a vezetést is átvették. Amikor az eredményjelző 2-4-et mutatott, Vadovics szépített egy remek átlövésből. Nem állt le a magyar henger, Teleki második gólja a negyed közepén már az egyenlítést jelentette, 4-4. A következő magyar támadásból Burián Gergő pedig már a vezetést is megszerezte, majd Szatmári Kristóf növelte az előnyt, 6-4. A negyed végén felzárkóztak a horvátok, 6-5, de Nagy Ádám egy mesteri ejtéssel lehűtötte a kedélyeiket, 7-5. 

A 3. negyedben is a horvátok lőtték az első gólt, majd Vogel Soma akadályozta meg a horvátokat, hogy ki is egyenlítsenek, de ez már nem sikerült a következő támadásnál, 7-7. Ez a negyed nem a miénk, még a kapussal szembeni ziccert sem sikerült kihasználnunk, ők bezzeg szinte minden helyzetből betaláltak, már 7-8 oda.   

A 4. negyedben percekig nem esett gól, aztán az 5. percben a horvátok időkérése után nem a vendégek, hanem a mieink éltek a lehetőséggel és Burián Gergő kiegyenlített, 8-8. Az utolsó percben hazai támadásnál időt kért dr. Horkai György szövetségi kapitány is, ezután azonban már nem esett gól, jöhettek az 5 méteresek. 

A mieinknél Csacsovszky, Burián, Nagy Á., Vadovics és Szatmári is belőtte, ők viszont hibáztak, illetve Vogel (alsó képünkön 1-es sapkában) bravúrral védett, így a büntetőkkel 5-3, öszesítésben pedig 13-11 lett a végeredmény ide.

Ezzel a magyar csapat megnyerte a II. OMV-Kupát!  

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére