Vízilabda: értékes győzelem idegenben

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 09., vasárnap •
A szombathelyi pólósok megszerezték első pontjaikat az OB I/B-ben. Matajsz Márk csapata a fővárosban aratott remek győzelmet.

ALFA SC ESMTK – AVUS 6-8 (1-2, 2-2, 1-2, 2-2)

AVUS: HORVÁTH A. – Cvetic, HAJMÁSI, TAKÁCS, Doma, Kutasi, Karácsonyi. Csere: EKLER B, Polcsik, JUHÁSZ, SÁGI, GALAMBOS G. Edző: Matajsz Márk.

A szombathelyi gólszerzők Takács Kristóf, Hajmási András, Ekler Bendegúz és Galambos Gergely (2-2) voltak. 

Ezen a meccsen is eredményes volt, méghozzá két alkalommal is, Hajmási András, aki szerint az történt, amire számítottak.
Végig kemény, brusztolós meccs volt, amelyet sikerült végig irányítanunk és 4-8-nál már eldőlt a mérkőzés, igazából már csak a végét vártuk – tette hozzá a honlapunknak nyialtkozó balkezes játékos. 

A csapat ,,rutinrókája”, Karácsonyi Vazul így látta a meccset. 
Minden rendben volt a meccsen, amire számítottunk, az be is következett. Fegyelmezett, jó védekezéssel jól tartottuk őket. Továbbra is azt gondolom, tudunk még fejlődni, össze kell jobban szoknunk, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Szerintem ez egy kiváló erőpróba volt. Pontszerzés szempontjából is és a csapatépítés szempontjából is ez egy nagyon hasznos meccs volt. Az utánpótláskorú játékosok is nagyon ügyesen játszottak. Nagyon örülök a győzelemnek, fontos volt - vélekedett Karácsonyi Vazul. 

A mindössze 15 esztendős Galambos Gergely is 2-szer talált be az ALFA hálójába . 
Az egyiknél megúsztam, a másiknál pedig az emberelőnyös helyzetet én fejeztem be. Igen jól jött a 3 pont nekünk – összegzett a csapat legfiatalabb játékosa.

Az AVUS 3 ponttal jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el. Legközelebb, október 15-én szállnak medencébe a fiúk, akkor Pécsett szerepelnek majd. 

közösség

további frisss

lap tetejére