Vízilabda: bajnokcsapattá értek a fiatal szombathelyi pólósok

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. június 12., hétfő •
Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a rájátszás utolsó fordulójában, Békéscsabán is magabiztosan győzött, így feljutott az OB I-be.
Vízilabda: bajnokcsapattá értek a fiatal szombathelyi pólósok

Az AVUS azzal a tudattal utazott az utolsó fordulóban Békéscsabára, hogy a tabella 2. helyén álló, de 3 ponttal kevesebbet gyűjtött hazaiakkal bajnoki döntőt játszik, ugyanakkor a saját kezében van a sorsa. Ha nyernek vagy döntetlen, nem kell számolgatniuk, feljutnak az OB I-be, ha kikapnak, akkor a Békéscsaba a bajnok, az AVUS osztályozóra kényszerül. 

ITT tudósítottunk a ajnoki döntőről, mely nem jól indult a szombathelyi pólósoknak meccs, hiszen 1-0-ra, majd 2-1-re is a viharsarkiak vezettek, majd Cvetic és Ekler góljaival fordítottak a szombathelyiek, 2-3. Ezután megint erőre kaptak a csabaiak és 3 perc alatt 2 gólt szereztek, ezzel pedig újra ők álltak jobban. A 3. negyed vége előtt fél perccel, 4-3-nál sokan már aggódni kezdtek, de nem a rutinos gólgyáros Kutasi Rómeó, aki ahogy egész évben, így most is góllal nyugtatta meg a fiatalokat. A bajnoki döntő utolsó negyedében pedig, mint oly sokszor a szezon során, ezúttal is ,,bedarálták” az aligátorok az ellenfelet. Előbb a fiatal center, Kurucz Barnabás, majd újra Kutasi és a végén Ekler Bendegúz is betalált, ezzel pedig 4-7-re megnyerte a bajnoki finálét az AVUS és feljutott az OB I-be. 

A lefújást követően pedig jöhetett az örömfürdő, melynek során Juhász Tibor, az AVUS elnöke és Matajsz Márk, a csapat vezetőedzője is a bajnokcsapattal együtt megmártózott a békéscsabai nyílt medencében. 
Le a kalappal a fiúk, a vezetőedző és a korábbi valamennyi edző előtt, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez – mondta boldogan a honlapunknak nyilatkozó Juhász Tibor.   

És most nézzük, mit nyilatkozott a meccs után a csapat két kulcsembere. 
Kutasi Rómeó: 4-3-as hazai vezetésnél elég ideges voltam, de aztán láttam, hogy már nagyon elfáradtak.

Nagy taktikai csata ment a vízben, szerencsénkre a végén a csabaiak koncentrációja kihagyott. Nagyon boldog vagyok, megérdemelte ez a klub, ez a város az OB-I-et. 


Hajmási András: belülről úgy éreztem, hogy nincs gond.. az volt a szerencsénk, hogy higgadtak tudtunk maradni, meg hogy nem engedtük elmenni őket több góllal, mint 1.

A bajnokságot 29 ponttal nyerte az AVUS a 25 pontos BVSC-Zugló és a 24 pontos Eszterházy FSC előtt, az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Békéscsaba 23 ponttal lecsúszott a dobogóról és a 4. helyen végzett.

 

közösség

további frisss

lap tetejére