Vizes vb.: fantasztikus országos csúccsal bronzérmes a férfi 4x100-as gyorsváltó!!!

SzR • 2017. július 23., vasárnap •
A Duna Arénában a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd összeállítású négyes 3:11.99 perccel óriási meglepetésre megszerezte az első magyar érmet az esti fináléban.

A kvartett az előfutamban a 2016-os Európa-bajnokságon elért 3:16.55 perces magyar rekordot adta át a múltnak, majd a döntőben újabb több mint 1 másodpercet javítottak saját rekordjukon.

A döntő után a negyedikként úszó Bohus Richárd, aki 47.21-et repesztett repülő váltással, azt nyilatkozta az M4 Sport riporterének, hogy ilyen közönség előtt nem is lehet, csak ilyen jól úszni!

A döntőt az amerikaiak nyerték a brazilok előtt, tehát az európai nemzetek közül mi voltunk a legjobbak! A 4. helyen az oroszok, az 5. helyen a japánok, a 6. helyen pedig a kanadaiak végeztek, érdekesség, hogy az ausztrálokat és az olaszokat kizárták, de ők amúgy is mögöttünk végeztek. 

A Molnár Flóra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású 4x100-as gyorsváltó 3:38.90 perccel a kilencedik helyen végzett, így éppen lemaradt a fináléról.

közösség

további frisss

lap tetejére