Visszaszámlálás elindult, az uszodaépítés a célegyenesbe ért

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 29., szombat •
December elején már újra látogatókat fogadhat és vízilabda-meccsnek is otthont adhat a Fedett uszoda.
Visszaszámlálás elindult, az uszodaépítés a célegyenesbe ért

Gőzerővel dolgoznak a Fedett uszoda rekonstrukcióján, de szükséges is az aktivitás, hiszen kedvez a jelenlegi időjárás a munkának, ugyanakkor az átadási határidő is sürget. 


Az építésvezetőtől a helyszínen megtudtuk, hogy a meglévő épületeten már e héten befejezik a tetőszigetelést, emellett a gépészeti munkák is véget érnek. A festést már befejezték, kicserélték ki az álmenyezetet, november 7-től pedig már elkezdik bontani a belső állványokat, amivel párhuzamosan elkezdődhetnek a takarítási munkálatok is. A fürdő üzemeltetője ekkor veszi át majd az épületet, majd a közművek üzembe állása és a takarítás befejezése után a nyitás is megtörténhet. 


Még egy kis türelmet kérek az úszás ás a vizes sportok szerelmeseitől, de úgy gondolom, hogy december elején már újra fogadhat látogatókat a Fedett uszoda. Ha minden jól alakul és az időjárás is kedvez nekünk, akkor jó egy hónap múlva, már hazai medencébe szállhat az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület OB I/B-s felnőtt csapata is. Bízom benne, hogy az uszoda-látogatók és a vízilabda-szurkolók is elégedettek lesznek a rekonstrukció állásával – tájékoztatta honlapunkat Juhász Tibor, a rekonstrukció projektgazdája.    

 

Ismertes, hogy az új létesítmény, a TAO-beruházás keretében elsősorban az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) érdekeit szolgálja majd, ami azt jelenti, hogy 21 méter széles és 33, 33 méter hosszú medence épül fel, illetve ennek infrastruktúrája is megvalósul. 
Ugyanakkor a Fedett Uszoda esetében elsősorban épületszerkezeti felújításról van szó, amelynek a teljes tetőcsere, a tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje és a homlokzati szigetelés a lényege.

A teljesen új fedett medence átadási határideje 2017 nyara. Ez a projekt TAO-forrásból valósul meg. A 2,2 milliárd forintos összköltséggel megvalósuló beruházás után kezdődhet meg a harmadik ütem, a szaunavilág, a wellness részleg kialakítása, de ezért már a város, a Modern Városok Program keretében felelős. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére