Vigyázat, ismét próbálkoznak a telefonos csalók!

frisss.hu - fotó: duol.hu/Unger Tamás • 2016. november 17., csütörtök •
Nem árt résen lenni!
Vigyázat, ismét próbálkoznak a telefonos csalók!

Szerkesztőségünk egyik munkatársát ma délután hívta fel egy kellemes 25-30 év közötti fiatalember. Kellemes, barátságos hangon Tóth Gáborként mutatkozott be. Természetesen privát számról...

A csaló választékos stílusban közölte a jó hírt, hogy a Vodafone és a Telekom közös játékán 150.000 forintot nyert, mert sajnos a fődíjat, a VW Polo típusú személygépkocsit valaki más vitte el.

A sorsolás fél óránként történik. Ahhoz, hogy a pénznyeremény az övé legyen, nem kell mást tennie, mint fél órán belül egy automatához sétálnia. A megbeszélt időpontban újrahívják, és elmondják a teendőket. És itt jön a csavar! Az áldozatot vissza is hívták, és közölték, hogy lépjen be. Természetesen a bankkártya adatait nem kérik, hiszen azok bizalmas adatok. Helyette nyomja meg a telefonfeltöltéshez kapcsolódó gombot. A fiatalember mond egy kódszámot, amit be kell gépelni a telefonszám helyére. 

Kollégánk itt visszakérdezett, hogy de ezzel egy telefonszámot feltölt, és biztosan nem ő jut pénzhez. Erre a csaló higgadtan győzködte, hogy nincs mitől tartania, ez a kód, ami alapján a rendszer jegyzi, mely bankszámlaszámra kell utalni a pénznyereményt.

Kollégánkat nyilván nem lehetett tőrbe csalni, ezért miután kérte a férfit, hogy azonosítsa magát, vagy jelzi az esetet a rendőrségnek, a csaló lecsapta a telefont.

közösség

további frisss

lap tetejére