Versekkel és mesékkel bűvöltek a szombathelyi gyerekek

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke Videó: frisss.hu • 2016. január 22., péntek •
Gazdag Erzsi verseivel és meséivel ünnepelték a magyar kultúra napját az óvodások és az általános iskolások ma délelőtt.
Versekkel és mesékkel bűvöltek a szombathelyi gyerekek

A vers- és mesemondók a Reményik Sándor Iskolában gyűltek össze: mindenki ünneplő ruhában, ki-ki a szülővel érkezett. A gyerekeket három csoportba osztották: az óvodások, az 1-2. és a 3-4. osztályosok. Mi az óvodásoknál kezdtünk, lévén, hogy "ők a legcukibbak". Lányok és fiúk is részt vettek a megmérettetésen.

Meglepődtünk, ugyanis bátrak voltak: kiálltak és előadtak egy Gazdag Erzsi művet. Volt, aki még mutogatott is a szavalás közben: 

Aztán benéztünk az 1-2. osztályosokhoz, majd a 11-12 éves tanulókhoz. Utóbbiaknál meséket hallgattunk, a gyerekek lelkesek és felkészültek voltak. A versenyt egyébként húsz éve rendezték meg először, azóta is nagy sikere van, bőven akad jelentkező. Hagyománnyá vált, hogy aki az óvodás kategóriában első helyezést ér el, felvételt nyer az intézménybe (ha ott szeretne tanulni). 

A zsűri figyelt és értékelt:

óvodások: Balogh Józsefné Anikó nyugdíjazott tanítónő és Szabó Imréné Edit drámapedagógus 

1-2. osztályosok: Pinezits Helga, a Nagy Lajos Gimnázium magyar tanára és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház színésze

3-4. osztályosok: Marekné Stubán Beáta, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda igazgatóhelyettese és Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese

Pinezits Helga és Vass Szilárd

A program előtt egyébként megnyitottak egy kiállítást az iskolában: S. Horváth Ildikó grafikusművész rézkarcait nézhetik meg az érdeklődők. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére