Végre lesz lámpás kereszteződés a Zanati út - Tesco lehajtónál

frisss.hu • 2017. január 03., kedd •
Így a szemben lévő nagyfoglalkoztatókhoz is könnyebb lesz bejutni, vagy onnan kikanyarodni a durván forgalmas Zanatira.
Végre lesz lámpás kereszteződés a Zanati út - Tesco lehajtónál

Többször megírtuk már és a közgyűlés is elfogadta, hogy a következő három évben (értjük ezt 2017-re is, hiszen csak most startolt) átfogó, 3 milliárdos útfejlesztési programja lesz Szombathelynek. Ebbe nem csak a közutak, hanem a járdák, hidak, kerékpárutak, parkolók rendbetétele is beletartozik. A rendszerváltás óta nem volt ekkora összegű útfelújítás a vasi megyeszékhelyen. Ennek a csomagnak a része ez a lámpás kereszteződés is, ami megkönnyíti majd a közelkedést. 

Lendvai Ferenc tanácsnoktól megtudtuk, hogy elsősorban a Zanati úti nagyfoglalkoztatók keresték fel a Városházát azzal a problémával, hogy szinte lehetetlen lekanyarodni a Zanati útról a mellékutakra, de ugyanez fordítva is igaz, a Varasd és a Selyemréti útról a Zanatira. Itt lesz hamarosan lámpás kereszteződés a forgalom könnyebb kezelésére, hiszen ha csak azt nézzük, akár 10-15 percet is állt a kocsisor ha a belváros irányába akart valaki továbbhaladni. Persze a rutinosak alapból az út végén lévő körforgalom felé indultak, mert sokszor a kis kitérővel is előbb ki lehetett keveredni a forgalmi káoszból.

Erről a részről van szó

Ezzel együtt nagy fejlődésnek fognak indulni a szombathelyi utak és járdák. 2017 eleje a tervezésekről és a felkészülésekről fog szólni. Lendvai Ferenc a frisssnek úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a tervek szerint sok helyen már nyár elején megindulnak a munkálatok.

közösség

további frisss

lap tetejére