A csapból is ők folynak

frisss, facebook • 2018. december 30., vasárnap •
Handler András a Vasivíz Zrt. kommunikációs munkatársát kértük fel, hogy értékelje a cég idei évét.
A csapból is ők folynak

Kezdésként vessünk egy pillantást a Vasivíz gazdasági helyzetére. A Vas Népe TOP 100 kiadványa alapján a cég a 30. helyen szerepel a megyében. Fontos, hogy egy gazdasági társaságnál rendben legyenek a dolgok, hiszen ez a felhasználók számára is biztonságot jelent. Elmondhatjuk, hogy a nehézségekkel teli gazdasági környezetben biztonságos a cég működése. Vas megye 207 településen szolgáljuk ki ivóvízzel a lakosságot, a szennyvízről pedig 112 településen gondoskodunk.
A vízmű 1 milliárd forint értékben épített az idén önkormányzati forrásból, 1 milliárd forintot költött a hálózat és a különböző objektumok fenntartására, és közel 400 millió forint értékben beruházott.
Társaságunkat a költséghatékony működés jellemzi, ezért igyekszünk olyan műszaki megoldásokat találni, amelyek energetikailag hamar megtérülnek. Pl. a fejlesztéseink között kiemelt helyen szerepel az ultrahangos vízmérők alkalmazása, napelemes kiserőműveket állítunk szolgálatba többek között a központi irodaépületen, Kőszegen, a komposztálón és a szennyvíztisztító telepünkön. Ledesre cseréltük le a telephelyeinken a térvilágítást az korábbi rendszer helyett, de szintén az energetikai korszerűsítés része a villamos üzemű berendezések folyamatos cseréje. Ilyenek pl a szivattyúk, fúvók, frekvencia-váltók stb. Társaságunknál mindig is előnyt élveztek a környezetvédelmet elősegítő beruházások, így a géppark cseréjét is ennek szellemében végezzük.
A Társaság és a megyei rendszer zavartalan működéséhez természetesen elengedhetetlen a megfelelő kvalitású és számú munkaerő. Sajnos ez utóbbi kapcsán meg kell jegyezni, hogy a nyugat-magyarországi régió több nagyvállalatához hasonlóan a Vasivíznél is egyre nehezebb a megfelelő szakemberek pótlása. Az utóbbi évben megnőtt a fluktuáció. Kilépett vagy nyugdíjba vonult 66 fő, a belépők száma viszont csak 54 fő volt. Többféleképpen próbáljuk orvosolni a kialakult helyzetet:
például együttműködési megállapodás keretében biztosítunk gyakorlati képzőhelyet szakközépiskolák részére. 2019 őszétől a Herman Ottó Szakképző Iskolában elindul víziközmű technikus képzés is, amelyhez nagy reményeket fűzünk. Ugyancsak a megoldások között kell említeni, hogy áprilistól a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatása a VASI AQUAEDUCTUS Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezeten (VAKNYUSZ) keresztül valósul meg, amely jelenleg 19 főt számlál.
Nagy hangsúlyt fektetünk a saját dolgozóink képzésére is, amit vagy önerőből, vagy pályázati forrásból tudunk finanszírozni. A női munkatársak mielőbbi visszatérése érdekében kidolgozás alatt van egy saját, céges bölcsőde koncepciója. Jövő év január elsejétől az irodai munkakörökben bevezetjük a rugalmas munkaidőt.
A felhasználók és a VASIVÍZ ZRt. közötti kapcsolat elsődleges terepe az ügyfélszolgálat. Ezen a területen is igyekeztünk fejlesztéseket végrehajtani az elmúlt esztendőben. Új külsőt kapott honlapunk, illetve azon belül az online ügyfélszolgálat, amelynek jelenleg már több mint 1500 regisztrált felhasználója van és ez a szám folyamatosan növekszik. Országos szinten lezajlott a víziközműveket érintő felhasználói elégedettség felmérés, bízunk benne, hogy Társaságunkat megfelelően értékelték a fogyasztók.
Végezetül szeretném megköszönni minden partnerünknek az egész éves együttműködésért! Áldott Ünnepeket Kívánunk valamennyi felhasználónknak!

közösség

további frisss

lap tetejére