Programajánló: Vasárnapi kabaréest Vasváron

szróbert • 2014. október 18., szombat •
A kiváló színész-humorista, Beleznay Endre vezetésével egy fergeteges kabaré-előadáson szórakozhatnak önfeledten a vasvári nézők október 19-én, vasárnap 19 órakor, a Nagy Gáspár Művelődési Központ színháztermében. A Dumakabaré című kabaréesten a Stand Up Brigád humortársulat humoristái a Kellér Dezső-féle kabaréestek hagyományait követve elevenítik fel a legendás pesti kabaré hangulatát, modern köntösbe csomagolva, majd eljutnak napjaink sikerműfajához, a stand up comedy-hez.
Programajánló: Vasárnapi kabaréest Vasváron

A kabaréban, amelynek nemcsak konferansziéja, hanem állandó szereplője is a kitűnő komikus, Beleznay Endre, a Rádiókabaréban sikerrel bemutatott jeleneteken, szkeccseken szórakozhat önfeledten a közönség. Belepillanthatunk például egy bankautomata kirablásának nehézségeibe, a Spanyol Inkvizíciós hitelintézet életébe, vagy kacaghatunk egy elhanyagolt feleség peteérésén. A jeleneteket felvezetését Beleznay Endre elementáris humorú színházi anekdotái, személyes élményei színesítik.

A Szőke kóla című filmből, a Szeszélyes évszakokból, szórakoztató tv-műsorokból ismert néhai álriporter segítői a nevettetésben Tényi Anett, Ürmös Zsolt és a vasvári Szép Bence lesznek.
A segítőtársakat talán nem kell bemutatni a humor szerelmeseinek: a csinos komika, Tényi Anett a Rádiókabaré állandó fellépőjeként vált ismertté hazánkban, Ürmös Zsolt pedig Fábry Sándor egyik szerkesztője, a Bagi-Nacsa duó tévéműsorainak vezető írója, nem mellesleg kétszeres Humorfesztivál-nyertes humorista.

Az előadás budapesti bemutatójáról ezt írta Bóka László színikritikus, néhai színházigazgató: „Nem gondoltam volna, hogy van még valaki, aki tudja, mit jelent konferálni, jelen lenni, de Beleznay bizony tudja. Érzi a határokat, figyeli a közönséget, együtt él vele. Olyan egyszerű történetekből képes sziporkázóan szellemes és kacagtató sztorikat faragni, mint amilyen a valamikori Nemzeti Színház élete, hiszen ő ott kóstolgatta elsőként a színjátszást... És a közönség kacag, és vevő mindenre, a tempó elképesztő. Igen, ezt nevezem én modern pesti humornak!”

A rendezvényt a ComMedias Egyesület szervezi Vasvár Város Önkormányzatának, a Mérték Egyesületnek és a Nagy Gáspár Művelődési Központnak a támogatásával. A kacagtató kabaréra jegyek elővételben 1000 Ft-os áron Kovács Ildikónál kaphatóak, érdeklődni a 30/ 429 0868-as telefonszámon lehet. A Művelődési Központban 1400 Ft-ért lehet jegyet vásárolni az előadás napján 18.30-tól.

A Dumakabaré című stand-up és sketch comedy est két részben a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központban, október 19-én, vasárnap 19 órakor kezdődik. Közreműködnek: Beleznay Endre (konferanszié), Tényi Anett, Szép Bence, Ürmös Zsolt (aki egyben a műsort is összeállította)

közösség

további frisss

lap tetejére