Digitális Közösségi Alkotóműhely létesült az oladi iskolában

frisss • 2019. október 15., kedd •
Csütörtökön lesz a hivatalos átadó.
Digitális Közösségi Alkotóműhely létesült az oladi iskolában

„A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” – című GINOP-6.2.3-17-2017-00039 azonosító számú projekt keretében Digitális Közösségi Alkotóműhely került kialakításra Szombathelyen, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában, melynek átadó ünnepségére 2019. október 17-én 10.00 órakor kerül sor.  

Az átadó ünnepség helyszíne: Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (9700 Szombathely, Simon István u. 2-6.)

A Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan speciális oktatási tér, amelyben projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés, nem ipari, hanem egyedi, gyors prototipizálás és oktatás zajlik.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a következő alkotótechnológiák mindegyike jelen van, egymással kombinálható módon: elektronika, 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC megmunkálás, varrás, fa- és fémmegmunkálás. A műhely 20-25 fő egyidejű foglalkoztatására alkalmas.

A projekt keretében bevezetésre kerül a digitális közösségi alkotóműhely pedagógiai módszertana a korai pályaorientáció, pályakorrekció, a tehetségazonosítás és tehetséggondozás hatékonyságának növelése, a versenyképes szakmatudás biztosítása, a vállalkozói kompetenciák fejlesztése, valamint az iskolai lemorzsolódás és a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése érdekében.

A beruházás finanszírozása az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 18 235 426 Forint vissza nem térítendő támogatás formájában valósult meg.

közösség

további frisss

lap tetejére