Változások lesznek a Szent Márton templom környékén

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 20., hétfő •
Pozitívak, persze.
Változások lesznek a Szent Márton templom környékén

A Szent Márton terv egyik fontos fejlesztési lépcsője Szombathelynek, melynek nem csak a nevéből adódó Szent Márton templom és környéke a része. Nemrég beszámolhattunk róla, hogy a Savaria Múzeum és a Deák-liget felújításán túl elkezdődött a Romkert és a Smidt Múzeum átalakítása is. Míg az előbbinél egy sétaút épül, az utóbbi modern fogadóépületet kap hamarosan. Mivel a területhez szorosan kapcsolódik a Berzsenyi tér felújítása, ennek a munkálatai is hamarosan elkezdődnek, a kivitelezővel már aláírtak. Ennek a fejlesztési ütemnek egy másik eleme a Szent Márton tér felújítása, amihez Illés Károly alpolgármester hozzátette, reményeik szerint az novemberi Szent Márton ünnepségre már kész lesz.

Fontos kiemelni, hogy a Szent Márton terv második ütemének része egy olyan sétaút kialakítása is, ami összekötné a Fő teret a Szent Márton templommal, ennek a tervezése van jelenleg folyamatban. 

Egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy fog kinézi a helyszín: olyan egységes lesz a tér, melynek gyújtópontjában a szobor, hátterében a templom áll. Az ünnepi funkciók miatt alkalmassá kell tenni a teret nagyobb tömeg fogadására, de a hétköznapi használat során is fontos megőrizni az intimitást, ezért az ívelő, ölelő kialakítást alkalmazzuk majd. A zajt is megpróbáljuk szűrni, ezért a fasor megtartása és kiegészítése, de a zaj szűrését szolgálja a megújult templom és a Baptista imaház térfalként üzemeltetése is. A kút jelenleg lezárt csapjait újra megnyitjuk a felújítás után.

Így fog majd kinézni a tér a tervek szerint:

közösség

további frisss

lap tetejére