Vajon melyik a legnépszerűbb vezetéknév a világon?

Frisss/Forebears/Hirado - fotó: híradó, pixabay • 2017. augusztus 17., csütörtök •
Most megtudhatja, hogy vajon hány ember él ugyanazzal a névvel a világon, mint ön kedves olvasó!

Bizonyára sokan tűnődtek már el azon, hogy vajon mennyire ismert vezetéknévvel él a világon. Talán él a bolygónk túlsó felén egy személy, aki ugyanazt a nevet viseli, mint mi. Ennek ellenőrzésére sokáig nem volt lehetőség, azonban a Forebears nevű oldalnak köszönhetően bárki rákereshet saját nevére és fény derül arra is, hogy hányan élnek ugyanazzal a családnévvel, amellyel mi magunk is rendelkezünk.

Egy algoritmusnak köszönhetően további érdkességek is kiderülnek. Többek között az sem marad titokban, hogy az adott név viselője mely országban él és ezt egy térkép segítségével ábrázolja is a program. Azonban nem csak a vezetéknevek között böngészhetünk.

A Forebears oldalának köszönhetően különböző statisztikai adatok között is böngészhetünk. Listára bonthatjuk a különböző országok leggyakoribb vezetékneveit is. A legutóbbi frissítés szerint hazánkban a Nagy, Kovács és a Szabó családnevek végeztek az első három helyen.

További érdekességként utánanézhetünk nevünk eredetének és a világ országainak legnépszerűbb nevei között is csemegézhetünk. Ha pedig még mindig olthatatlan szomjunk van a statisztikai adatok után, egy rövid regisztrációt követően  rákereshetünk a házasságkötési, születési és népszámlálási adatokra is.

via

közösség

további frisss

lap tetejére