Vad Fruttik lemezbemutató szombathelyi módra

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2016. március 20., vasárnap •
Szombaton a Savaria Moziban adtak hangot és zenét véleményüknek a Vad Fruttik.
Vad Fruttik lemezbemutató szombathelyi módra

A koncert kezdése előtt napokkal elfogytak a jegyek, ami nem csak azt mutatta, hogy viszonylag régen tombolhattunk Szombathelyen a fruttikra, hanem tényleg sok rajongó kíváncsi az úgy nagylemezre. Likó Marcelltől – a zenekar szövegeiért is felelős frontembertől – már megszokhattuk, hogy dalaiban boncasztalra helyezi az életünk feldolgozásra váró, nehezen megfogalmazható érzéseit. A Tudom Milyen lemezen újabb határokat feszeget a zenekar erős társadalomkritikai szókimondással.  

"Az album a rendszer tehetetlenségéről szól az én olvasatomban. Magunk vagyunk a kijelzőn a képhiba, nem úgy működünk, ahogy elvárnák tőlünk, ahogy megterveztek minket. Jobb esetben már nem érezzük azt, hogy velünk van baj. Rosszabb esetben, elfojtjuk, titkoljuk azt, amiről úgy érezzük, hogy a gyengeség jele; vagy azt kérdezgetjük magunktól, hogy miért nem vagyunk elég jók? Jó esetben ráérzünk arra, hogy az a társadalmi struktúra amiben létezni kényszerülünk, nem gondoskodik mindenkiről, és rálátunk : az a problémás, amiben élünk, nem pedig mi - bármennyire is el akarják velünk hitetni az ellenkezőjét. Ebben a pár mondatban képzelem el az összes dalt - a hiba amit el akarunk/akarnak titkolni" - mondja Likó Marcell, akiről idén Bunkerrajzoló címmel életrajzi írás jelent meg.

Szóval ez volt itt is, hol érzelgős, hol odamondós, hol kiordítós zene, jó nagy mögöttes tartalommal. A rajongók visszajelzései alapján bejöttek nekik az új dalok.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére