Utcára tették a karácsonyfákat is

PCS • 2017. január 09., hétfő •
Sajnos hiába tesznek ki gyűjtőkonténereket, ha valaki lusta elcipelni a célig a megunt fenyőjét.
Utcára tették a karácsonyfákat is

Vízkeresztkor véget érnek a karácsonyi ünnepek, ezzel lezárul a meghittség időszaka is. Ezért január hatodikán célszerű leszedni a feldíszített fenyőfát is, mert a babona szerint, így engedjük el végérvényesen az óévet. Fontos, hogy betartsuk ezt a dátumot, mert ha a tűlevelek ellenére megőrizzük a karácsonyfát, bizony elhagy bennünket a szerencse.

Úgy fest, hogy sokan tisztában vannak a vízkereszt fontosságával. Előfordul, hogy kevésbé tartós fenyőt sikerült vásárolni, mások pedig már a farsangi időszakot, a felhőtlen vidámságot köszöntik a karácsonyfa leszedésével.

A hagyománytisztelet ellenére mégsem örülhet felhőtlenül az ember, hiszen városszerte több helyen találkoztunk a fényképeken látható meglepetésekkel. A megunt és teljesen "lemeztelenített" fenyők csúfítják el a környezetüket. Persze ez nem a karácsony jelképének hibája.

Szombathely több pontján is található gyűjtőkonténer, amelyet rendszeresen ürítenek. Mégis akadnak olyanok, akik inkább a szomszéd utcában felejtik a fenyőt, persze mindezt úgy téve, hogy ne legyenek szemtanúk.

közösség

további frisss

lap tetejére