Ünneplőbe öltözött a kétezer éves város

SzR - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 29., szombat •
Szombat este is a Történelmi Témaparktól indult a jelmezes felvonulás. A szórakoztató programok színes sorozata ezen az éjszakén is több tízezer magyar és külföldi érdeklődőt vonzott.
Ünneplőbe öltözött a kétezer éves város

A Történelmi Témapark – Thököly Imre utca – Bejczy utca – Kossuth Lajos utca – Hefele M. utca – Berzsenyi tér – Széchenyi u. – Kőszegi u. – Mártírok tere – Király u. – Savaria tér – Szent Márton u. – Thököly I. u – Történelmi Témapark útvonalon ezen az estén is mintegy ezer jelmezes vonult fel. 

Tegnapi tudósításunkban a rómaiakat vettük sorba, akiket ezúttal is Claudius császár, azaz Jordán Tamás vezetett, majd a IX-X. századi magyarság következett, mőst őket vesszük sorba. Elsőként a Magyar Történelmi Íjász Társaság lovas és gyalogos honfoglaló magyarjai, aztán Kassai Lajos és tanítványai, a Magor Íjász Hagyományt Őrző Kulturális Egyesület, a Langaléta Garabonciások, a Bulcsu vezér Hagyományőrző Egyesület, az Őr-Nyék hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány, a Sárvári Íjász hagyományőrző Egyesület, valamint a Boglya Zenekar és az Ungaresca Táncegyüttes haladt el a kilátogató közönség előtt. 

Ezután a kora középkor, a reneszánszkor, a barokk és reformkor korhű öltözékeiben jelentek meg a felvonulók.     

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére