Újra vízilabda-show lesz Szombathelyen

SzR - fotó: frisss.hu • 2017. július 11., kedd •
Amerikai, francia, finn, spanyol és persze hazai csapatokkal indul pénteken a hagyományteremtő Ifjúsági Vízilabda Karnevál. Fotónk az I. OMV Nemzetközi utánpótlás vízilabda-tornán készült tavaly augusztusban, a Tófürdőn.
Újra vízilabda-show lesz Szombathelyen

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy nemzetközi ifjúsági, illetve utánpótlás vízilabda tornáknak adott otthont városunk, hiszen kiváló rendezésű sporteseményeket rendezett az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) és a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ). A sorozat idén sem szakad meg, a várva-várt sporteseményről az OB I-be jutott AVUS elnöke, Juhász Tibor nyilatkozott a Frisss FM 97.7-nek. 

Elnök úr! Egy hétvégére újra a vízilabdáé lesz a főszerep Szombathelyen…
Valóban, július 14-16-ig újra a vízilabda miatt lesz érdemes ki-, illetve ellátogatni a Tófürdőre, illetve a városba. Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nemzetközi utánpótlás tornát rendez, melyre ezúton is szeretettel meghívok mindenkit. 

Nemzetközi tornát hirdettek, kik érkeznek Szombathelyre?
Ezt egy hagyományteremtő tornának szánjuk, idén 18 csapat nevezett, de remélem jövőre még többen leszünk! Az Egyesült Államokból, Franciaországból, Finnországból, Spanyolországból érkeznek csapatok, hogy összemérjék tudásukat a legjobb hazai együttesekkel.

Kiknek, mely korosztályok számára kínál programot a hétvégi torna?
Az idei Ifjúsági Vízilabda Karnevál az U17-es és az U13-as csapatoknak kínál versenyprogramot: egyrészt a 2000-2003 között születettek, másrészt a 2004-ben szültetettek és az annál fiatalabbak számára.

Mire számíthatunk pénteken, szombaton és vasárnap?
A lebonyolítás rendje szerint csoportmérkőzések lesznek az 1-2. napon, itt mindenki játszik mindenkivel, majd eldől, hogy ki-kivel játszik az utolsó napon, a helyosztókon. A meccsek 4 negyedesek lesznek és 8 percig tartanak majd, futó órával. A csoportmeccsek pénteken és szombaton is 9 órakor kezdődnek. 

Információink szerint a magyar vízilabda kiválóságai is feltűnnek majd a tornán…
Vízilabda-nemzet révén, vasárnap illusztris vendégek is Szombathelyre érkeznek, Varga Dániel olimpiai- és világbajnok és természetesen Vincze Balázs Európa-bajnok vízilabdázó, az AVUS szakmai igazgatója is jelen lesz a nemzetközi sporteseményünkön. 

Az Ifjúsági Vízilabda Karnevál pénteken 9 órakor veszi kezdetét, kedvező időjárás esetén a Tófürdőn, ha rossz idő lesz, akkor pedig a Fedett uszodában mérkőznek meg a csapatok. Legyen ott Ön is!
 

közösség

további frisss

lap tetejére