Újabb kormányzati támogatást kapott Szombathely

szróbert • 2014. március 01., szombat •
Szombathely 800 millió forint készpénz-támogatásban részesült a költségvetés tartalékából – ezt az örömhírt hozta a szerdai kormányülésről dr. Hende Csaba. A honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar polgármesterrel együtt rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, és az országgyűlési választásokra készülve támogatói aláírásokat is gyűjtött – február 28-án délután – a szombathelyi Fő téren.
Újabb kormányzati támogatást kapott Szombathely

Hende Csaba a frisss.hu-nak elmondta: március 15-ig van lehetőség arra, hogy a felállított standokon, a politikai pártok irodáiban, illetve az aktivisták lelkes munkájának köszönhetően akár az utcákon is a választópolgárok aláírásukkal kifejthessék akaratukat, miszerint kiállnak a rezsicsökkentés politikája mellett és támogatják a kormánypártok, a FIDESZ-KDNP politikáját.

A 800 millió forintos támogatással és az adósságkonszolidációval kapcsolatban Hende Csaba elárulta, hogy az igen jelentős feladatok és kötelezettségek ellenére nullszaldós költségvetést tudott elfogadni Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Hende Csaba reményét fejezte ki, hogy a megnövekvő helyi adóbevételek, melyek az ipari termelés fellendüléséből származnak már 2014-ben is olyan többletbevételeket hozhatnak, mellyel a 2015-ös költségvetés már kormányzati beavatkozás nélkül is egyensúlyban maradhat. A miniszter hozzátette, hogy mindez lehetővé teszi azt is, hogy – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – a szombathelyi garázstulajdonosok 2014-ben már egyáltalán ne fizessenek garázsadót.

Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere miután megköszönte Magyarország kormányának a 800 millió forintos támogatást, kiemelte: ez a forrás már a bevételi oldalt gazdagítja, és lehetőséget nyújt a fejlesztésekre is.

Tájékoztatójuk végén mindkét országgyűlési képviselő azt kérte, hogy minél többen támogassák az április 6-i választásokon a FIDESZ-KDNP pártszövetséget.

 

közösség

további frisss

lap tetejére