Újabb hazai kosárlabda-siker: Falco - ZTE 78-64

Szita Róbert tudósítása • 2015. október 20., kedd •
Klasszikus nyugati rangadót játszott a sárga-fekete Falco KC csapata kedd este az Aréna Savariában. Kálmán László vezetőedző nagy küzdelmet, és hazai győzelmet remélt. A terv bevált, a lehető legjobb pillanatokban, a negyedik negyedben fordították Váradiék a maguk javára a meccset. A ZTE elleni meccset a frisss.hu online közvetítette.
Újabb hazai kosárlabda-siker: Falco - ZTE 78-64

Falco KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 78-64 (27-17,19-17, 11-23, 21-7)
NB I., 6. forduló

Aréna Savaria, Szombathely
V: Cziffra Cs., Frányó P., Boros T. (Dr. Gencsev)

A negyedik negyed Bognár Kristóf remek védekezésével indult, de a Zete után a Falco is elrontotta az első támadását. Sokáig nem volt kosár az utolsó negyedben, aztán nagyon fontos pillanatban Rundles triplájának örülhettünk, 60-57, de Kinney ugyanazt megcsinálta, 60-60. Hallik visszajött és újabb 3 pontossal 63-60. Újabb duplával megint 5 pont az előny, de nem sokáig, nagyon izgalmas a meccs, 65-62 a negyed közepén az állás. Aztán újfent Hallik 3 pontosa motiválja tapsra a hazai közönséget.

3 perccel a vége előtt 68-62 ide! 2 perc van hátra, amikor 69-62. Aztán egy újabb triplával lehet, hogy eldőlt, mert 72-62. Nem hiszem, hogy a Zete 72-nél több pontot elérhet. Bárcsak igazam volna! A végén büntetőpárbajra terelte a meccset a Zete, vagyis kosár után azonnal szabálytalankodtak. 1 perccel a vége előtt behozhatatlan a Falco előnye. Megvan ez a meccs is! A végén 78-64 állt az eredményjelzőn.  

A harmadik negyedben a Zete szerezte az első duplát, majd Kinney révén a triplát is, aztán még egy dupla 46-41, és ekkor Kálmán László már időt is kért. Muszáj volt, mert a 2.negyedhez hasonlóan itt is nagyon bealudt a Falco. Rundles dobta az első hazai kosarat ebben a negyedben, de hiába Pantelics triplája után már csak 2 pont az előny, 48-46. Aztán 50-51-nél a vezetést is megszerezte a Zete. Jókor jött Rundles triplája, majd a büntetőt kihagyta és az ellentámadásból a vendégek is triplát értek el, 55-54. Pantelics pedig egálra hozza a meccset a negyed végén, 57-57. Ezt a 10 percet 11-23-ra veszítette el a Falco.   

Szünet, az eredményjelző 46-34-et mutat. Jó a hangulat, jó a meccs, csak így is folytatódjon! 

A második negyedben Fekete szerezte az első pontokat, aztán egy újabb duplával már 27-22-re jött fel a Zete. Rundles dobta az első sárga-fekete pontokat, de ez édes kevés ebben a 10 percben. Hallik révén újra közel 10 pont a fölény, 33-24, de az eddigi 3 büntetőből egyet sem dobott be a hazai csapat. Jobban sikerül a negyed második fele a vendégcsapatnak, ezért 2 perccel a szünet előtt, 37-32-nél Kálmán László időt kért.

Ez jót tett Váradiéknak, hiszen az utolsó másodpercekben, Butorac triplája révén végül ezt a negyedet is mi nyertük, 46-34 a félidőben az állás.      

Az első negyedben a feldobás után a Falco hozta el a labdát, az első duplát Váradi szerezte, de nem sokáig örülhetünk, mert Pantelics kiegyenlített, aztán Wright révén már 4-2 ide. A sárga-feketék ugyanott folytatták, ahol az Atomerőmű ellen pénteken abbahagyták. Váradi rendkívül jól játszik, amikor 20-11 az állás, akkor már 9 pontnál jár a cséká. A végén döcögött a támadójáték, de így biztos vezetéssel tértek a hazaiak a kis szünetre. 27-17 az állás. 

18.30 - Itt vannak a kezdőcsapatok:

Falco: Rundles - Butorac - Váradi - Hallik - Wright.

ZTE: Kinney - Govens - Kerpel-Fronius - Mohácsi - Pantelics.

18.25 - Jó estét, hazai kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves Falco rajongónak, klasszikus rangadó következik az Aréna Savariából. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére