Újabb állomásához érkezett a lakásprogram

szróbert • 2014. március 26., szerda •
Szombathely városa, amennyiben teheti, mindig segít a polgárain, és szerintem egy városnak ez is a feladata – hangsúlyozta Puskás Tivadar március 26-án, a szombathelyi Rohonci út 9. szám egyik hetedik emeleti bérlakásában. A polgármester – Marton Zsolt alpolgármester és Szakály Gábor tanácsnok jelenlétében – a városi bérlakásprogram keretében szimbolikusan is átadta az egyik volt honvédségi lakást új bérlőinek, Rába Editnek és családjának.
Újabb állomásához érkezett a lakásprogram

Puskás Tivadar polgármester a család és a sajtó képviselői előtt elmondta: "miután sikerült a Magyar Honvédség korábbi huszonhét lakását a városi lakáskontingensbe integrálni, így ezek a lakások a szombathelyiek számára szabadon pályázhatóvá váltak. Húsz lakás felújítása már befejeződött, hét otthonban pedig még jelenleg is tartanak a korszerűsítési munkálatok."

A frisss.hu megtudta, hogy éppen egy hete, a pályázatok eredményeinek kihirdetése után tizenkét család vehette át a lakáskulcsokat.

Marton Zsolt alpolgármester hozzászólásában pedig azt hangsúlyozta, hogy ilyen alkalmakkor válik kézzel foghatóvá egy városvezető, egy képviselő vagy éppen egy jogalkotó számára, hogy egy papírra vetett, írásba formált rendelet hogyan transzformálódik a mindennapi életbe, illetve hogyan lesz hatással egy család életére. 
"A 2010 utáni választások után az egyik első döntésként egy merőben új lakásrendeletet alkotott a szombathelyi önkormányzat. Ebben minden korábban összegyűlt tapasztalatot igyekeztünk felhasználni, és olyan helyzetet alakítottunk ki, melyben újrafogalmaztuk a jogosultság, és a rászorultság fogalmát. Az egyik legfőbb mozgató rugó pedig az volt, hogy száműzzük a protekcionista lakás-kiutalási rendszert" – fogalmazott az alpolgármester.  
 
Szakály Gábor, tanácsnok hozzátette: "A lakásrendelettel igyekeztünk a legigazságosabb rendszert kialakítani, és a korábbi több éves várakozás helyett pár hónap alatt sikerült megoldanunk a rászorult családok otthonhoz jutását is." 

Az új bérlők, vagyis Rába Edit és családja korábban egy huszonnégy négyzetméteres kis garzonban lakott, de most a család valamennyi tagja fellélegezhetett, hiszen egy megfelelően tágas lakást vehettek birtokba. Ez esetben egyébként több okból is boldogak voltak az érintettek, hiszen a család újra egyesült és a két kiskorú gyermek is, - aki közül az egyik állandó felügyeletet igényel - megfelelő lelki és egészségi körülmények között tud tovább fejlődni. 

Miután Rába Edit és családja hálás köszönetét fejezte ki Szombathely város vezetőinek, elhangzott, hogy a bérlakás program folytatódik, hamarosan több felújított lakást is átadnak a jogosult és rászorult családoknak.

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére